Chelsea stora vinnare i toppstriden

Uppdaterad 2021-11-01 | Publicerad 2021-10-30

2–0-ledning efter bara 24 minuter hemma mot Brighton.

Då klappade Liverpool ihop och släppte upp gästerna till 2–2.

Dagens stora segrare är i stället Chelsea efter att även Manchester City åkt på en stjärnsmäll mot Crystal Palace.

Hemma på Anfield kom Liverpool ut frustande och körde över gästande Brighton första halvtimmen. Jordan Henderson satte ledningsmålet efter bara fyra minuter och Sadio Mané fyllde på 20 minuter senare på ett inlägg.

Då räknade nog de flesta med tre ganska enkla poäng för hemmalaget.

Men icket.

Enock Mwepu reducerade strax före paus med ett långskott som seglade in bakom Allison i kassen.

Stjärnsmäll för City

När klockan tickat upp på 65 minuter var Brighton ikapp.
Leandro Trossard rullade in kvitteringen och med tio minuter kvar hade gästerna även ett segermål inne, som dock blev avblåst för offside.

Matchen slutade 2–2 och därmed tappade Liverpool viktiga poäng i toppstriden.

– Det är två bortkastade poäng för Liverpools del. Brighton var det bättre laget och förtjänade mer, säger Bojan Djordjic i Viaplay.

Parallellt åkte Manchester City på en stjärnsmäll hemma mot Crystal Palace. Gästerna vann med 2–0 efter att Aymeric Laporte blivit utvisad i den första halvleken.

Dagens stora segrare var istället Chelsea som besegrade Newcastle med 3–0 och gick upp i ensam serieledning.