Uppdaterad 2021-10-20 | Publicerad 2021-10-19

Det finns annorlunda utvisningar och så finns Matthew Tkachuks.

Calgaryspelaren stoppade en puck från att gå upp på läktaren – från båset.

– Jag har aldrig sett något liknande under mina år, säger Sportsnets Kelly Hrudey.

Det var i ledning med 1–0 i den första perioden och knappt sex minuter kvar på klockan som Calgary Flames svenske center Mikael Backlund skickade iväg en lyftning som såg ut att flyga ut i publiken.

Men från ingenstans såg lagkamraten Matthew Tkachuk på lacrosse-manér, från avbytarbåset, till att träffa pucken och skona en stackars åskådare från att få gummitrissan i huvudet.

Utvisning för sin insats

Till Flames-spelaren stora förtret ledde det istället till två minuters utvisning för interference och powerplay till Anaheim Ducks. Tkachuk gormade med domarna hela vägen ut till utvisningsbåset, men fick inget gehör från zebraränderna.

Gästerna tackade och tog emot. I numerärt överläge kvitterade Cam Fowler matchen.

I slutändan var det också Ducks som vann. Talangen Jamie Drysdale avgjorde på övertid fram till 3–2 och således kunde Anaheim packa med sig två poäng hem till Kalifornien.