Seger: Det här kontraktet blir det sista

Av: TT

Publicerad:

SPORTBLADET

Sportchefens landskampsrekord hägrar för Caroline Seger.

Innan dess ska hon bärga ett SM-guld och skriva på för en förlängning med Rosengård.

– Det här kontraktet blir väl det sista som jag skriver, säger landslagskaptenen.

En enveten vadskada har gjort att Caroline Seger, 34, missat de tre senaste allsvenska omgångarna och de båda EM-kvalmatcherna mot Ungern och Slovakien. När Rosengård på söndagen kan säkra SM-guldet hemma mot Vittsjö räknar hon dock med att vara aktuell för spel.

– Nu gäller det att sätta den sista spiken i kistan så att vi kan ta hem guldet. Men det är ett Vittsjö som dessutom spelar för en Champions League-plats. Det kommer bli tajt och tufft, men jag ser inte att vi tappar detta. Gör vi det är vi definitivt inte värda ett guld i år.

"Många år utan SM-guld"

Med två omgångar kvar har "mesta mästarna" från Malmö sex poäng och elva plusmål till godo på tvåan Göteborg. Efter tre guldlösa år är Rosengårds namn i princip redan ingraverat på Kronprinsessan Victorias pokal.

– Det känns som att det har varit många år utan SM-guld för den här klubben, säger Rosengårdskaptenen.

Det förmodade SM-guldet blir hennes fjärde i karriären och det första sedan hon värvades till Rosengård från Lyon sommaren 2017. Efter säsongen löper kontraktet med klubben ut, men förhandlingar pågår om en förlängning.

– Rosengård vet var jag står och vad jag vill. Och jag vet vad de vill. Det är alltid så i kontraktsförhandlingar att det är lite saker som tar längre tid och sedan har det varit fokus från oss båda på avslutningen i damallsvenskan.

Och vad vill Caroline Seger?

– Jag vill ju spela här, sedan är det lite mer om hur långt vi ska skriva, säger hon och fortsätter:

– Det här kontraktet blir väl det sista som jag skriver. Jag har väldigt svårt att se mig någon annanstans eller att jag ska hitta på något annat.

Landslagskaptenen Caroline Seger och lagkamraterna i Rosengård kan på söndagen säkra SM-guldet hemma mot Vittsjö.
Foto: Johan Nilsson/TT
Landslagskaptenen Caroline Seger och lagkamraterna i Rosengård kan på söndagen säkra SM-guldet hemma mot Vittsjö.

Stängde dörren för evigt

Du lockas inte av en ny vända ute i Europa?

– Hade man inte haft den karriär jag har haft och fått uppleva allt jag har gjort tror jag att min hunger hade varit helt annorlunda. Att komma ut och få se hur det ser ut nu när det händer så mycket ute i Europa också. Men jag saknar ingenting. Jag har fått spela i topplag, jag har fått vara med och vinna Champions League. Jag har vunnit ligan i USA. Jag har fått uppleva allt det, och upplevt skillnader i kulturer och olika spelstilar.

Att gå till ett nytt storsatsande projekt lockar helt enkelt inte. Det vore att börja om, säger Seger.

– När jag stängde igen det efter Lyontiden så tror jag att jag gjorde det för evigt.

Vid 34 års ålder tar Caroline Seger inget för givet. Därför säger landslagskaptenen inte rakt ut att hon nästa sommar spelar OS i Tokyo.

– Blir det här kontraktet klart och kropp och knopp känns bra nästa år, så är det ju definitivt inget som säger att det inte är det jag vill satsa mot. Snarare tvärtom. Men det är många saker som ska spela in och det ska kännas rätt. Jag tror att det är viktigt för mig att bara landa i allt som har varit det här året, säger hon och fortsätter:

– Det har varit ett väldigt bra år, men man måste ge sig tiden till att fundera på hur man vill ha det i fortsättningen. Hur mycket är jag beredd på att satsa på detta? Jag tar allt sådant efter att man har gjort klart kontraktet.

"Sjögran är så himla tråkig"

Seger debuterade i landslaget 2005 och när Sverige tog VM-brons i somras mot England gjorde mittfältaren sin 200:e landskamp.

– Jag tänkte på det när det skulle ske. Det är häftigt för det är inte 200 landskamper med en massa inhopp utan jag skulle väl säga att åtminstone 180 av dem, snällt räknat, är från start. Det är så mycket matcher att det svårt att förstå. Det gör man kanske först när man slutar. Det är ju bara jag och Sjögran (Therese) som gjort så många matcher.

Nära vännen Therese Sjögran är sedan några år tillbaka sportchef i Rosengård och hon är Sveriges mesta landslagsspelare i fotboll – alla kategorier – med 214 landskamper på meritlistan. Ett rekord en skadefri Seger skulle kunna klara av att slå under landslagsåret 2020.

– Det har ju varit en grej sedan jag gjorde 200 landskamper och jag har varit på henne om det när det började närma sig. Men hon säger ju bara: "Är det någon som ska ta rekordet så är det du". Hon är så himla tråkig, säger Caroline Seger och skrattar.

Publicerad:

LÄS VIDARE