”Det kan rita om kartan”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

Den zambiske landslagsmannen Emmanuel Banda är på väg till Djurgården.

Jonathan Rings och Jesper Karlströms skador kan öppna för fler värvningar.

– Det kan givetvis rita om kartan, säger sportchefen Bosse Andersson. 

Emmanuel Banda tränade med Djurgården under träningslägret i Sydafrika. I går bröt han kontraktet med belgiska Oostende och det mesta talar för att han kommer att bli klar för Djurgården. 

– Han landar inte de närmsta dagarna i alla fall. Men jag är absolut hoppfull, säger sportchefen Bosse Andersson och fortsätter: 

– Han visade på träningslägret att han är en skicklig fotbollsspelare. Framför allt behöver han en miljö som är viktig för honom inför nästa fas och det lärde han känna och är helt övertygad om att Djurgården är det rätta. Vi får lösa de andra praktiska bitarna. Jag tror att det är en bra deal för Djurgården. 

”Oroväckande”

Om det blir fler värvningar innan fönstret stänger den 31 mars är mer oklart. Djurgården föll med 4-1 i försäsongens enda träningsmatch mot Brann och åkte dessutom på dubbla skador på Jesper Karlström och Jonathan Ring

– Utrymme kan finnas, men jag tycker att vi har en bred trupp och är väldigt nöjd med det. Vi har varit väldigt skadefria under hela uppbyggnaden och så får vi två skador i dag. Det är klart det är oroväckande. Det kan givetvis rita om kartan, säger Andersson.

Karlström och Ring ska båda ha fått känningar i knät, men de första rapporterna säger att smällarna inte är allvarliga.

– Det är för tidigt att säga. De hade ont och bytte och det är svårt att säga exakt så här tätt efter, säger Andersson.

Publicerad:

LÄS VIDARE