Rost tog Sveriges femte guld

Publicerad 2017-03-11

Silver i går, guld i dag. Dagen efter silvret på medeldistans tog Erik Rost guld på långdistansen i VM i skidorientering.

Det är 31-åringens tredje medalj i mästerskapet. Han tog guld i mixedstafett med Tove Alexandersson tidigare i veckan. Det är Sveriges sammanlagt femte guld i årets VM.

Rosts segermarginal blev 1 minut och 18 sekunder före Kirill Veselov från Ryssland.

Däremot blev det inget fjärde VM-guld för Tove Alexandersson. Den svenska stjärnan bröt damernas långdistans i skidorienterings-VM efter ungefär halva loppet på grund av sjukdom.

Nu blev det i stället tre ryskor på pallen, Marija Ketjkina knep guldet nästan fem minuter före Alena Trapeznikova.

Evelina Wickbom blev bästa svenska på sjunde plats.

Tove Alexandersson hade inför dagens lopp varit helt suverän i VM med tre guld på tre startar under tävlingarna i Krasnojarsk.