Charlotte Kalla om Anna Dyvik: Det är utagerat

Publicerad:

SPORTBLADET

Charlotte Kalla kom med till VM medan Anna Dyvik lämnades utanför truppen.

Efter den omtalade uttagningen har åkarna talat ut.

– Det är utagerat, säger Kalla.

I vinter har både Anna Dyvik och Charlotte Kalla varit sjua som bäst individuellt i världscupen. I totalen ligger Dyvik 39:a och Kalla på plats 50.

Men när VM-truppen presenterades var veteranen Kalla en av de åtta damerna medan Dyvik lämnades utanför, som reserv på hemmaplan.

– Jag tycker att ska Charlotte få åka en distans på VM kan jag också få åka en distans. Jag hade stora problem med ryggen i Ruka, men kom inte 48:a, sa en besviken Dyvik förra veckan.

När Sportbladet pratar med Charlotte Kalla befinner hon sig på införläger i Saxnäs. De ryggproblem hon brottats med den senaste månaden är i schack, hävdar hon, så nu hoppas hon få köra alla distanslopp på VM.

”Vi har haft kontakt”

– Den här säsongen har varit lite krokig för mig. Inte bara på grund av pandemin som pågår i världen just nu. Men jag har försök ha tålamod och låta den läka som den ska, samtidigt som jag haft superbra stöttning, säger Kalla.

Finns det risk att du inte kan starta på VM?

– Egentligen är det bara alla rehabövningar som jag lagt till som påminner om att ryggen var dålig. De ska jag fortsätta hålla i framåt.

Hur ser du på att en del ställde dig mot Dyvik gällande uttagningen?

– Det är utagerat. Nu blickar vi allihop framåt.

Har du pratat med Anna?

– Vi har haft kontakt. Bägge blickar framåt.

Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE