Broberg överkörda och målvakten ut på bår

Publicerad 2020-02-24

Brobergs jakt på kvittering i kvartsfinalduellen mot Sandviken utvecklade sig till en mardröm.

I synnerhet för målvakten Henrik Rehnvall som först släppte in sex mål på 30 minuter och sedan tvingades ut på bår.

– Det var ljumsken som small, skriver han i ett sms till Sportbladet.

Sandviken vann första kvartsfinalen hemma mot Broberg/Söderhamn med 6–4 men inför dagens batalj i Söderhamn spådde Sandvikens lagkapten Daniel Berlin en tajtare historia.

– Jag räknar med att det blir ganska målsnålt i dag, sa han.

Ut på bår

30 minuter senare ledde Sandviken matchen med 2–6 anförda av två mål av Oscar Stadin och Erik Säfström som satte en kasse och spelade fram till tre.

Och det skulle bli värre för Broberg och deras målvakt Henrik Rehnvall. Efter dryga 40 minuter drog Erik Säfström iväg på en soloräd som slutade med ett skott från nära håll som Rehnvall räddade. Men efter räddningen blev han liggande i flera minuter innan han fördes av isen på bår.

En stund efter matchen förklarar han kort vad som hände.

– Det är under omständigheterna okej. Det var ljumsken som small, skriver han.

Matchen slutade till slut 9–2 för Sandviken som därmed leder med 2–0 i matcher i bäst av fem.

Det är 2–0-läge även i övriga kvartsfinaler. Edsbyn bortabesegrade Vetlanda med 7–1 och Villa Lidköping vann mot AIK med 3–2 i en jämn match på Bergshamra. Bollnäs är också på god väg att slå ut Västerås efter 4–3 hemma.