Målexplosion på Strandvallen när Kalmars Tobias Andersson stod för stort misstag.

Mjällby vann med 4–0 och tangerade rekordet för flest hållna nollor i rad.

– Det är inte alltid vi kan bjuda på fin fotboll. Det är otroligt roligt att vi får göra det här inför fulla läktare, säger Jacob Bergström i Discovery+.

För första gången på ett och ett halvt år kunde Mjällby AIF välkomna storpublik på Strandvallen.

Och vilken drömstart det blev framför 5015 supportrar. Efter drygt 18 spelade minuter hade det ofta målsnåla Mjällby gjort tre snabba mål.

– Otroligt besviken. Vi sa innan matchen att vi skulle komma ner så att vi skulle kunna rulla. Det var precis det vi inte gjorde. Pam, pam, pam och så är det 3-0. Det är en riktig käftsmäll, säger Kalmars Piotr Johansson efter matchen i Discovery+.

Rekordförsvaret

Trots att Kalmar tog sig tillbaka spelmässigt kunde de inte få hål på Mjällbys rekordtangerande försvar. Torstenssons lag har med dagens resultat nu hållit nollan i åtta raka matcher. Lika många som de nuvarande rekordet som delas av AIK från 99-00 och Halmstad från 1999.

Tobias Andersson som har tagit platsen i Kalmarmålet från Lucas Hägg-Johansson stod för ett enormt misstag vid 0–1 målet. Målvakten rusade ut och Joel Nilsson kunde ta sig runt för att placera in det första av tre snabba mål.

Håller Mjällby nollan i nästa match mot IFK Göteborg kan de sätta mer än ett rekord. Carljohan Eriksson kan även bli den målvakt som spelat flest minuter utan att släppa in en boll i ligans historia.