Tvingas till omspel i handbollsligan

IFK Kristianstad tvingas till omspel i handbollsligan.

Detta sedan IFK Skövde fått bifall för sin protest.

– Uppenbarligen tycker vi att det är fel, säger Jesper Larsson.

Det var vid ställningen 25–23 till IFK Kristianstad och en minut kvar på matchklockan som räknefelet uppstod. Helt plötsligt var det ledande laget en spelare för mycket på plan. Någonting som enligt regelboken ska bestraffas med utvisning, och numerärt överläge för motståndarlaget, IFK Skövde.

Men så blev inte fallet, vilket fick Skövde-tränaren Henrik Signell att se rött. Han vädrade sin ilska i domarens riktning, och drabbades själv av bestraffning.

– Vi hade hoppats att de vid sidan av plan (sekretariatet) skulle lösa sin enda uppgift. Det finns väl en orsak till att tolv gubbar står och skriker, då har nog något blivit fel, sa Signell till Skaraborgs Allehanda efter matchen.

Anses vara matchavgörande

Kristianstad kunde hålla i sin tvåmålsledning, och vinna matchen. Men poängen får man inte behålla.

Skövde lämnade nämligen in en protest, som nu fått bifall från Svenska Handbollförbundets protestutskott.

Nu ska matchen i stället spelas om. Protestutskottet anser att felet som begåtts är av sådan art att det kunnat påverka utfallet på matchen, därav fattas beslutet.

Någonting som Kristianstads sportchef Jesper Larsson ställer sig frågande till.

– Vi har uppenbarligen väldigt olik syn på ärendet jämfört med protestutskottet. Jag tycket att det är väldigt mäkligt att de menar att det blir matchavgörande.

”Fick dåliga vibbar”

– Uppenbarligen har vi en spelare för mycket. Men det är inte i något taktiskt syfte, Domaren lyckas med bedriften att räkna in och ändå missa det. Ändå sätter de ingång matchen, och säger sedan att det är matchavgörande. Där här vi olika syn, säger Larsson.

Var det ett väntat besked för er?

– Ju längre tid som gick i går, i och med att vi blivit lovade ett besked under gårdagen, så fick jag lite dåliga vibbar. Eftersom vi uppenbarligen har väldigt olika syn på det som hände skulle jag inte säga att det var ett väntat besked.

Kristianstad har nu tre veckor på sig att överklaga till Riksidrottsnämnden.

Hur går ni vidare?

– Vi ska sätta oss ned och titta lite på skrivelsen lite närmare. Sedan får vi se. Om jag läst rätt är vi inte ensamma i våra åsikter, säger Jesper Larsson.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.