Chelsea klart för Champions League-final

Hånad senast.

I returmötet sänkte Timo Werner Real Madrid.

Anfallaren avgjorde när Chelsea blev klart för Champions League-final.

Den 25-årige tysken sågs som en tänkbar skyttekung när han värvades in från RB Leipzig inför säsongen, men har inte fått målskyttet att lossna i Chelsea.

Under det första semifinalmötet med Real Madrid, som slutade 1–1, hånades han bland annat av lagkamraten Thiago Silvas hustru efter ännu en uppmärksammad miss.

Nickade in avgörandet

I hemmamatchen mot Real Madrid fick Timo Werner sin revansch. Anfallaren höll sig framme när landsmannen Kai Havertz lobbade bollen i ribban efter en knapp halvtimme.

Werner kunde ostört nicka in returen från en meters håll, hans första spelmål i Champions League för Chelsea.

– Jag sa till Timo att det måste ha känts som en evighet innan bollen föll ner. Vi är alla glada för hans skull, säger Chelseas Mason Mount i Viaplay.

Chelsea fortsatte att rada upp chanser i den andra halvleken. Till slut fick den storspelande målvakten Thibaut Courtois släppa in ännu ett mål, när Mount krutade in 2–0 från nära håll i den 85:e minuten.

Både herr- och damlag i final

3–1 totalt innebär att Chelsea är klart för sin tredje Champions League-final i klubbens historia.

– Det känns obeskrivligt just nu. En grym insats av oss, säger Mount och tillägger att de kunde ha gjort fem mål i kväll.

Den 29 maj väntar Manchester City, som slog ut PSG under gårdagen.

Nyligen säkrade Chelseas damlag en plats i Champions League-finalen. Det är första gången någonsin en klubb har både ett herr- och damlag i final samma säsong.

Timo Werner nickade in 1–0 för Chelsea.