Villa Lidköping är storfavoriter i SM-semifinalen mot Bollnäs.

Hälsingelaget tar ingen hänsyn till det.

Med ett mål i sudden death avgjorde Patrik Nilsson det första mötet.

– Skönt. Det här var en viktig vinst, säger han efter 5–4-segern.

Villa Lidköping fick en drömstart på semifinalserien. Det första mötet i Sparbanken Lidköping arena hade bara pågått i tre och en halv minut när Daniel Andersson skickade i väg ett distansskott och fick se bollen landa i krysset.

Oskar Olsson kvitterade för Bollnäs, men Johan Esplund hade snart gett Villa ledningen igen.

Ställningen var 2–1 efter 13 minuters spel, men de åskådare som förväntade sig en målfest blev besvikna.

Tillknäppt i första halvlek

I den första halvleken blev det, utöver målen, bara två skott på mål. Bollnäs satsade på ett högt försvarsspel, krympte ytorna och lyckades i det närmaste osynliggöra skyttekungen David Karlsson.

Det blev öppnare efter pausvilan, då Bollnäs både kvitterade och tog ledningen. Daniel Andersson svarade med två nya klassmål, men Patrik Nilsson fixade 4–4 och såg till att matchen gick till sudden death.

Anfallsjätten nöjde sig inte med det. Förlängningen hade pågått i drygt tio minuter när han fick skottläge på högerflanken och dundrade inte segermålet.

– Det var skönt. Det var en tuff match mellan två jättebra lag. Vi vann, men det här är långt ifrån klart. Vi tar en match i taget. Nu ska vi suga på den här karamellen i kväll. Sedan laddar vi om till lördag, säger Patrik Nilsson.