Jätteblunder efter 60 sekunder – Porto chockade Juventus

Ronaldo vansinnig efter utebliven straff

Uppdaterad 2021-02-18 | Publicerad 2021-02-17

Dubbla försvarsmissar och tidiga baklängesmål.

Trots en blek insats var Juventus en utebliven straff från att lösa krysset borta mot Porto.

– Jag tycker det är obegripligt att det inte är straff, säger Bojan Djordjic i Viaplay.

Mehdi Taremi lär minnas sitt första Champions League-mål av flera anledningar.

Redan efter 60 sekunder blev Portos iranske anfallare målskytt i åttondelsfinalen hemma mot Juventus på Estádio do Dragao.

Målet kom till efter att italienarna ställt till det för sig. Målvakten Wojciech Szczesny och mittfältaren Rodrigo Bentancur missförstod varandra när den sistnämnde spelade en snål passning hem till den polske burväktaren.

Däremellan hann Taremi som kunde stöta in ledningsmålet.

– Så här får man inte bete sig. Jag tycker det där rullandet från eget straffområde är överdrivet. Slarv och jättedåligt gjort, men rullar man bollen så där händer misstag, gormade expertkommentator Glenn Strömberg i Viaplay.

Kulusevski utbytt

Om gästerna sov när visslan gick i den första halvleken så var det än värre i upptakten på den andra.

När Moussa Marega satte 2–0 hade det bara gått 20 sekunder av halvleken. Denna gång fick dock portugiserna själva brodera sig fram till målchansen.

Trots en krampaktig och långa stunder väldigt blek Juventus-insats lyckades italienarna hitta en reducering med knappa tio minuter kvar att spela. På en av få chanser kunde Federico Chiesa trycka in bollen med ett vackert avslut. I matchens absolut sista sekund gick Cristiano Ronaldo ner i straffområdet och skrek på straff. Efter en viss tvekan friade domaren till världsstjärnans stora förtret. När slutvisslan ljöd fortsatte protesterna och gesterna.

– Jag tycker det är straff. Ja, Ronaldo söker kontakten men Zaidu (Sanusi) är helt borta efter den fina touchen. Jag tycker det är obegripligt att det inte är straff, säger Bojan Djordjic i Viaplay.

Inför returen i Turin räcker det nu med en 1–0-seger för avancemang till kvarten för den gamla damen.

Svenske Dejan Kulusevski återfanns i startelvan för gästerna, men blev utbytt minuterna innan 1–2-målet från Chiesa. Kulusevski förde en tämligen anonym tillvaro och lär inte kvittera ut några högre betyg i den italienska pressen.