Nya pallplatser för Sjöström

Uppdaterad 2016-05-16 | Publicerad 2016-02-05

Hög fart. Det är vad Sarah Sjöström konsekvent vill ha under tävlingarna fram till säsongens stora mål: OS i Rio de Janeiro. Efter framgångarna i Austin, Texas (tre vinster), och i Malmö (sex vinster) drog 22-åringen till den internationella simtävlingen i franska Amiens – och samlade på sig ytterligare pallplatser.

Tiden 25,37 på 50 fjäril resulterade i seger före franska duon Mélanie Henique, 26,02, och Anna Santamans, 26,61. Med 28,39 på 50 rygg – en bit från hennes svenska rekord på 28,21 – slutade Sjöström på andra plats bakom ryskan Anastasija Fesikova, 28,10.

Simon Sjödin slutade sist i finalen på 50 rygg med 26,36. Camille Lacourt vann med tiden 24,67.