Västerås vann streckmötet i den nedre delen av tabellen mot Hammarby med 5–4.

Detta efter att de lyckades vända ett 0–2-underläge.

– Jag var aldrig orolig, säger VSK-tränaren Michael Carlsson.

Bandygiganterna Hammarby och Västerås har båda haft en svag början på säsongen och klubbarna ligger precis över sista slutspelsstrecket.

Den förra grönvita drabbningen vann Västerås med klara 6–0. I kväll såg det länge ut som att ”Bajen” var det starkare laget hemma på Zinkensdamm. De gick till halvtidsvila med en 2–1-ledning.

Men Västerås-spelarena kom ut mer taggade till de sista 45. Faktum var att de var på isen redan innan ismaskinerna var klara, och speakern fick påminna dem om att ”det inte råder allmänhetens åkning i halvtid”.

Det tog bara sex minuter innan Daniel Johansson enkelt kunde sätta dit kvitteringen på en straff. Det var hans tionde mål för säsongen.

Aldrig orolig

Därefter följde en målfest åt båda håll som inte tog slut förrän i 86:e minuten då Hammarbys Adam Gilljam reducerade till 4–5.

Trots VSK-underläge i första halvlek var deras tränare Michael Carlsson aldrig orolig.

– Jag kände mig ganska lugn. Vi gjorde bra och rätt saker, vi spelade vårt spel hela tiden och fladdrade inte iväg bara för att vi låg under. Så vi skruvade till lite detaljer som gjorde att vi fick ett bättre tryck i andra halvlek.

”Jag tror alltid på oss”

Matchen mot Hammarby var VSK:s tredje raka vinst. Och tränaren tror att den positiva trenden kommer att hålla i sig.

– Vi hade otroligt mycket skador under försäsongen och sedan fick vi lite dåligt självförtroende när vi inte vann matcher. Men jag tycker att killarna har kämpat och slitit varenda match, så då vet man att det kommer att vända någon gång.

Inför säsongen tippade du er som svenska mästare, står du fast vid det?

– Ja, vi är på gång nu med tre raka... Jag tror alltid på oss.

Västerås-vinsten betyder att de hoppar upp ett steg till åttondeplats i tabellen och även Hammarby klättrar ett steg till tiondeplats (tack vare en bättre målskillnad än Vänersborg).