Mora vann första finalrysaren

Publicerad 2017-03-05

Suveräner i grundserien.

Efter en blytung bortaseger mot Karlskoga har nu Mora kopplat ett järngrepp om den hockeyallsvenska finalen.

– Vi bryter ned dem hela matchen och är det bättre laget, riktigt skönt, säger Mora-målvakten Christian Engstrand.

Mora var allsvenskans dominant i grundserien.
Dalalaget slutade etta i övertygande stil, med åtta poängs marginal ned till tvåan Karlskoga och 15 ned till trean Västervik.

I det första mötet av den hockeyallsvenska finalen tog laget, efter vinst med 2-1 mot Karlskoga, ytterligare ett stort kliv mot SHL-spel.

– Vi bryter ned dem hela matchen, vi är det bättre laget och vi vinner rättvist. Riktigt, riktigt skönt, säger Mora-målvakten Christian Engstrand till C More.

Rakt upp i krysset

Karlskoga, som på grund av Vasaloppet fick inleda matchserien på hemmaplan, fick en mardrömsstart på matchen.

Med mindre än två minuter spelat av den första perioden gav backen Theodor Lennström bort pucken till Kevin Goumas, sjua i grundseriens poängliga, som med ett slagskott sköt pucken rakt i krysset.

Karlskoga kunde dock, 13 minuter in i den andra perioden, kvittera.
I powerplay så trampade poängkungen Victor Ejdsell runt och serverade Carl Persson som i ett öppet mål sköt in 1-1.

Storspelade

Den andra perioden tillhörde ändå Mora, men Karlskoga-målvakten Andrew Engelage storspelade.

Men amerikanen skulle få kapitulera.

Åtta minuter in i tredje perioden klev Kevin Goumas, för andra gången i matchen, fram. I powerplay fick han pucken vid blå och sköt välplacerat förbi en skymd Engelage.

Goumas hade inför mötet gått mållös i sex matcher, men blev stor hjälte i Nobelhallen.

– Jag hade nog mest tur. Vi vet att deras målvakt är stor så det är viktigt att få puckarna högt och på mål, säger Goumas till C More.

Avgjorde i öppen kasse

Matchen slutade, efter ett mål i öppen kasse, 1-3 – och Mora är nu bara ytterligare två vinster från ett bäst av sju-möte mot SHL-jumbon.

Den hockeyallsvenska finalen, som alltså spelas i bäst av fem, går nu vidare med två raka matcher i Dalarna på tisdag och torsdag.

– Vi måste hålla oss fokuserade, vi vet att det inte kommer bli en lätt serie. En till sådan här prestation så blir det bra, säger Goumas.