Pers av Carl Bengtström i årsdebuten

Publicerad 2022-05-28

400 meter häck-löparen Carl Bengtström fick chansen på Diamond League efter VM-succén inomhus.

Och 22-åringen tog den och blev fyra på nya personliga rekordet 48,52.

– Oerhört bra känsla, kul att kunna öppna så bra. Underbart, säger han till C More.

Carl Bengtström fick sitt stora genombrott i vintras när han tog brons på inomhus-VM på 400 meter slätt och krossade det svenska rekordet.

En indikation på att det borde gå riktigt fort även på huvudgrenen 400 meter häck.

Och så verkar det också vara. Vid Diamond League-loppet i Eugene gjorde Öis-löparen ett mycket fint lopp i kyliga förhållanden. Han öppnade hårt och stod emot till en fjärdeplats i mål på tiden 48,52.

Ett personligt rekord med en hundradel.

Målet är VM-final

– Jag hade en bra känsla rakt igenom, några små flygfärder över häckarna men det är sådant som blir bättre under säsongen. Jag är nöjd, säger han till C More.

Han hoppas återkomma till VM-arenan senare i sommar.

– VM är mitt allra största mål, att komma hit och slåss om en finalplats i juli.

Favoriten Alison dos Santos vann loppet överlägset med världsårsbästat 47,23. OS-ettan Karsten Warholm och tvåan Rai Benjamin avstod tävlingen.

I den emotsedda duellen på 100 meter mellan rivalerna Elaine Thompson Herah och amerikanskan Sha’Carri Richardson blev det jamaicanskan som tog en tydlig seger på fina 10,79.

– Jag är väldigt nöjd, säger hon efter att ha kommit tillbaka efter en mindre skadekänning.

Tävlingarnas två bästa resultat var kanske annars Faith Kipyegons seger på 1500 meter på 3.52,60 och Michael Normans 400-seger på 43,60. Båda två tävlingsrekord.