Mathieu van der Poel knuffade flickor – missar VM

Han var en av favoriterna inför VM.

Sedan hamnade Mathieu van der Poel i bråk med två flickor och missar nu mästerskapet.

– De tyckte att det var nödvändigt att knacka på min dörr flera gånger, säger van der Poel till Sporza.

Den nederländske cyklisten Mathieu van der Poel, 27, har fina meriter från de senaste säsongerna.

Förra året tog han hem en etapp i Tour de France och i våras segrade han direkt i sin Giro d’Italia-debut och behöll sedan den rosa ledartröjan under tre etapper.

Knuffade barn

Mathieu van der Poel befinner sig just nu i Wollongong i Australien där han skulle ha tävlat i VM i landsvägscykling.

Det blir dock inget VM för van der Poel som greps av polisen under lördagskvällen, australisk tid. Detta efter ett bråk med två flickor som knackade på dörren till hans hotellrum.

”Han ska ha varit inblandad i ett verbalt bråk med två tonårsflickor, 13 och 14 år gamla”, skriver polisen i New South Wales i ett uttalande enligt BBC.

”Det påstås vidare att mannen sedan knuffade de båda tonåringarna. Den ena föll till marken och den andra knuffades in i en vägg, vilket orsakade ett mindre skrubbsår på hennes armbåge.”

Hotellpersonalen ringde polisen, van der Poel greps och cyklisten fick sedan inte återvända till sitt hotellrum förrän klockan fyra på natten.

PLUS: Anmälde ”dickpics” – starten på ny mardröm


”Jag fick nog”

Mathieu van der Poel bekräftar själv händelsen.

– Jag gick och la mig tidigt och det var många barn i korridoren utanför mitt rum. De tyckte att det var nödvändigt att knacka på min dörr flera gånger, säger van der Poel till den belgiska tidningen Sporza.

– Efter några gånger fick jag nog. Jag bad dem strängt att sluta innan polisen kom och jag blev gripen.

Mathieu van der Poel har dragit sig ur VM i landsvägscykling och är kallad till förhör i en lokal domstol under tisdagen.

Klicka hem dina rosa prylar i Sportbladet Shop här!


.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.