Publicerad 2016-01-15

Patrik Nilsson

För andra matchen i rad kvitterade Sandviken ett toppmöte på tilläggstid.

Med sitt tredje mål räddade Erik Pettersson 4–4 mot Hammarby.

Räkna aldrig ut Sandviken i bandyns elitserie. I onsdags var det Patrik Nilsson som fixade 6–6 mot Villa-Lidköping i 94:e minuten. På fredagskvällen agerade landslagsanfallaren Erik Pettersson poängräddare i 92:a minuten, på en hörna när Hammarby bara var sekunder från en riktigt tung bortaseger.

Pettersson, trea i skytteligan på 41 fullträffar, stod för tre mål och var inblandad i det fjärde. Samtidigt var lagkamraten och skytteligaledaren Christoffer Edlund inte sitt vanliga jag. Edlund, 46 mål i vinter, både brände en straff och prickade stolpen i ett friläge i första halvlek.

Spelade utan Gilljam

Hammarby utnyttjade sina lägen bättre. Misja Pasjkin gjorde 1–0 på straff i femte minuten och David Pizzoni Elfving avslutade en fin dribblingsräd med att panga in 2–0. Bajen hade sedan kommandot ända till Petterssons kvittering.

Noterbart är att gästerna kom till spel utan Adam Gilljam, vars hopp om spel i VM dock inte är ute. Landslagsanfallarens skada var inte så allvarlig som man först trodde.

Villa vann med 3–2 borta mot Edsbyn efter straffavgörande av notoriske målskytten David Karlsson, hans 43:e mål för säsongen. Villa befäste därmed andraplatsen före Saik och Hammarby.

Övriga resultat: Bollnäs–Kalix 5–4, Broberg-Söderhamn–Sirius 6–0, Vänersborg–Kungälv 6–3.