Sirius bröt trenden – slog Helsingborg

Publicerad 2020-08-13

Sirius hade rasat ihop i fem matcher i rad. Men mot ett blekt Helsingborg lyckades man hålla matchen ut och tog första segern (3–1) sedan den 19 juli.

– Vi spelade bra fotboll i dag och då får man poängen med sig, säger Siriusbacken Daniel Jarl till Dplay.

Sirius har tappat poäng i slutet av de fem senaste matcherna trots tidiga ledningar och mestadels riktigt underhållande spel – fram tills att allt har rasat.

Mot Helsingborg ägde Uppsalalaget återigen mesta delen av spelet och inledde målskyttet tidigt. Första fullträffen, en frispark direkt i mål av Stefano Vecchia, var en riktig delikatess.

Sirius fick ta sin frispark i närheten av straffpunkten efter att mittfältaren Mohammed Saeids skott tagit på Helsingborgskaptenen Mohammed Abubakaris hand.

Tvåmålsskytt

Uppsalalaget ställde upp med både en höger- och en vänsterfotad skytt samt drog nytta av de nya reglerna och radade upp en egen mur som skymde Helsingborgsmålvakten Alexander Nilsson helt.

Det blev sedan Stefano Vecchia som tryckte iväg bollen med sträckt vrist, över Siriusmuren där alla fyra spelarna duckade unisont samtidigt som bollen fortsatte rätt upp i nättaket trots att Alexander Nilsson var på bollen med fingertopparna.

Sju minuter efter frisparksmålet avslutades en snabb omställning med att Siriusmittfältaren Nahom Girmai Netabay behärskat kunde placera bollen längs marken och in vid bortre stopen.

Fem minuter in i andra halvlek ökade 25-åringen dessutom på till 3–0 med ett skott i bortre krysset.

"I bakhuvudet"

Med 20 minuter kvar av matchen reducerade Helsingborg till 3–1 efter en hörna som avslutades med att Alex Timossi nickade in sitt andra mål för säsongen.

Sirius, med sina fem senaste tunga matchavslut i minnet, såg plötsligt stressat ut och det var nog en och annan som började känna jobbiga vibbar:

– Klart det fanns i bakhuvudet, jag ska inte ljuga, men vi skulle ha tre poäng i dag. Vi krigade för det och var värda segern, säger Daniel Jarl.

För gästande Helsingborg tog inte sin första bortaseger för säsongen den här kvällen heller.

Att Helsingborg har många skador och hade såväl Anthony van den Hurk och Martin Olsson avstängda i den här matchen gjorde inte uppgiften lättare heller konstaterade Helsingborgs målskytt Alex Timossi efter matchen till Dplay.

– Vi försökte pumpa på men vi orkade inte.