Tappade finalplatsen med 14 sekunder kvar

Publicerad 2019-04-23

Med 14 sekunder kvar var Södertälje Kings i final.

Då satte RT Guinn en lång, tuff tvåa och Jämtland tvingade fram en ny semi efter galna slutminuter.

– Det blev lite nervöst där på slutet, säger Gustav Hansson.

Södertälje Kings hade 3-0 i matchserien, men Jämtland är tillbaka. Efter en riktig rysare står det nu 3-2 i matcher.

Den första halvleken var jämn, men i tredje kopplade bortalagetgreppet.

Jämtland ledde med sju poäng med två och en halv minut kvar. Men Södertälje gjorde sedan tio raka poäng och när Martin Pahlmblad satte en trea med en och en halv minut kvar var ställningen 74-74.

”Trodde vi hade den”

RT Guinn svarade med att sätta en trea. Men med 14 sekunder såg Södertälje ut att ha tagit hem matchen efter att ha satt två straffkast till 78-77.

–  Jag trodde att vi hade den där. Vi måste gå tillbaka och kolla på matchvideo och se vad som händer där, säger Martin Pahlmblad till C More.

Det som hände var att RT Guinn med åtta sekunder kvar satte en lång, tuff tvåa och när Kings sedan missade sista skottet var segern Jämtlands.

Nu har laget alltså chansen att kvittera semifinalserien till 3–3 i matcher på hemmaplan på fredag.

– Det blev lite nervöst där på slutet, men RT satte några riktigt viktiga skott. Det var viktigt för oss, säger Gustav Hansson i C More.