Sänkte Bollnäs med 6–5 i semifinalen i bandy

Publicerad 2023-03-06

Spelarna i Villa Lidköping jublar efter segern i SM-semifinalen mot Bollnäs.

Villa Lidköpings säsong fortsätter att gå som på räls.

Efter kvällens sena avgörande i den andra semifinalen mot Bollnäs är laget bara en vinst från SM-final.

Herregud, det satt hårt inne, sa Edlund efter matchen.

SM-slutspelet i bandy rullar vidare.

Under kvällen tog Villa Lidköping ytterligare ett kliv mot SM-finalen när laget vann den andra matchen i semifinalserien mot Bollnäs.

Edlund avgjorde i sista minuten

Det var också grundserievinnarna som skulle dela ut både den första, andra och tredje stöten. Villa gick ifrån till hela 3-0 efter bara 22 minuter. Men Bollnäs skulle svara. Efter en timeout vaknade hemmalaget till liv och gick ikapp till 3-3.

– Det känns som att vi har varsin halva av halvleken. Vi är riktigt bra innan deras timeout och de är bättre efter den. Vi får en utvisning där vi tappar momentum lite grann, och så ser det ut hela vägen in från det, säger Villa Lidköpings lagkapten Martin Karlsson i halvtid.

Christoffer Edlund jublar efter 6–5.

Utdelningen skulle fortsätta för de orangeklädda i den andra halvleken.

I den 52:a minuten gick Bollnäs för första gången i matchen upp i ledning, men bara minuter senare kvitterade istället Villa.

Den svängiga matchbilden fortsatte, men till slut var det trots allt Villa Lidköping som skulle dra drog det längsta strået. Christoffer Edlund avgjorde så sent som i den 93:e matchminuten. Villa vann matchen med 6-5.

Efter matchen var det en lättad Edlund som nådde Elitserien Lives mikrofon.

Det här satt hårt inne, herregud. Det hade nästan kunnat gå åt vilken håll som helst. Det är nästan så att det är fördel Bollnäs. Men vi hittade ett sätt att vinna. Fantastiskt skönt, säger Edlund.

En match från SM-final

I och med vinsten leder Villa matchserien med 2-0 och är bara en vinst ifrån en ny SM-final. Det blir i så fall den femte raka finalen för Lidköpingsklubben. Under förra årets final förlorade laget mot Edsbyn med 5-4.

Nästa semifinal lagen emellan spelas den åttonde mars i Lidköping. Men däremellan ska Edsbyn och Västerås spela sin andra semifinal. I den matchserien står det 1-0 till Västerås.