Golf

Tvingades kliva av mitt i rundan – fick beskedet i direkt-tv

Av: 

Cesar Fältskär

SPORTBLADET

Hole-in-one på första hålet, en ledning med sex slag och på väg mot 14 miljoner kronor – lördagen på The Memorial kunde knappt börjat bättre för Jon Rahm.

Den slutade dock inte lika lyckligt.

I direkt-tv informerades Rahm om att han testat positivt för covid-19, och fick kliva av tävlingen.

Att Jon Rahm spelade sitt livs golf på The Memorial i Ohio, USA är ingen överdrift. Spanjoren inledde lördagen med en hole-in-one, och ledde tävlingen inför sista rundan på 18 under par.

Men direkt efter det 18:e hålet kom mardrömsbeskedet: Rahm hade testat positivt för covid-19. Han informerades av funktionärer i direkt-tv, och leddes förkrossad av banan.

Spanjoren vann tävlingen förra året, och hade vid vinst blivit den första att vinna tävlingen två gånger i rad sedan Tiger Woods gjorde det 2000 och 2001.

Går miste om 14 miljoner

Som salt i såren har The Memorial en hög prissumma. Hela 14 miljoner kronor delas ut till vinnaren, något som Rahm nu med största sannolikhet går miste om.

Spanjoren har testats intensivt under hela tävlingshelgen efter att ha varit i kontakt med en covidsmittad person.

”Jag är väldigt missnöjd med att behöva dra mig ur The Memorial. Sånt här händer i livet, men det är hur man svarar på sånt här som definierar oss som människor”, skriver Rahm på Twitter.

Efter världstreans uttåg är nu Collin Morikawa och Patrick Cantlay i delad ledning inför söndagens avslutande runda.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Henrik Stenson missar Tokyo-OS

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf

Jon Rahm

Tiger Woods

Twitter