Viktor Thorn om framtiden: ”Det är hemligt”

Publicerad:
Foto: BARDELL ANDREAS

SPORTBLADET

Ryggproblemen tvingar honom att lägga av, endast 24 år gammal.

Men Viktor Thorn har fortfarande drivet kvar.

– Jag har lite saker på gång, säger han hemlighetsfullt.

24-åringen har slitit med en krånglande rygg i snart fem år och under tisdagen meddelade han att helgens SM-tävlingar i Kalix sätter punkt för skidkarriären.

– Det är klart att det blir speciellt. Formen är väl inte den bästa. Men jag får njuta och ha kul, säger Viktor Thorn dagen efter beskedet.

– Det har varit kul att se reaktionerna. Jag har fått många fina kommentarer.

Årets säsong blev spolierad och han berättar att beslutet har växt fram under vintern. Han vill inte riskera några framtida men.

– Det tuffa är att man har hållit på med skidåkning i så många år och fortfarande brinner för sporten. Men det känns som rätt beslut. Jag vill inte heller chansa med ryggen ifall den blir sämre.

Hemlig planerna

Vad ska du ta dig an för utmaningar framöver?

– Det är fortfarande lite oklart. Jag har lite saker på gång, men det är fortfarande hemligt. Jag kommer gå ut med det när det är klart.

Nu blir man lite nyfiken. Är det någonting inom skidåkningen?

– Nej, det är väl inte. Inom hälsa och idrott och sådant, men inte någonting inom skidåkningen just nu, säger Thorn som under karriären har blivit omskriven för sin imponerande fysik.

När Viktor Thorn får frågan om vad han kommer sakna mest med skidåkningen tystnar han några sekunder.

– Det är svårt att säga. Jag har fått många kompisar och fått uppleva många roliga resor och platser. Men det ska det bli kul att ta sig an nya utmaningar och jobba på ett annat sätt. Inte jobba för att åka skidor så fort som möjligt, utan jobba för att lyckas med andra saker. Jag har fortfarande drivet.

”Kommer inte sakna det”

Något han inte kommer sakna är alla ”grispass” i regn och blåst.

– Nu kan jag träna för att må bra, jag måste inte köra fem timmar. Att göra det jag känner för och det som är bra ur hälsosynpunkt, säger Thorn och poängterar att han fortfarande kommer träna mycket.

– Men jag kommer nog inte kliva upp för att löpa eller åka rullskidor i två timmar när det regnar, säger han med ett skratt.

Viktor Thorn hann inte uppfylla alla sina drömmar som skidåkare, men väljer att minnas åren i landslagsdressen med stolthet.

– Jag är glad över att ha fått representera i Sverige i OS, VM och världscupen. Jag är ändå stolt över det, säger han.

Foto: Henrik Montgomery/TT
Publicerad:

LÄS VIDARE