Myhrer blåst på karriärsavslutet

Alpina världscupen avslutas omedelbart: ”Känns tomt och tråkigt”

Av: Malin Wahlberg, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Världscupen i alpint avslutas med omedelbar verkan på grund av corona-viruset.

Därmed är André Myhrers karriär också över.

– Det är rätt beslut men det tar inte bort det faktum att det är otroligt tråkigt för mig personligen, säger 37-åringen till Sportbladet.

De alpina tävlingarna i slovenska Kranjska Gora 14–15 mars ställs in på grund av corona-viruset. Det beskedet kom på torsdagen från Internationella skidförbundet som hänvisar till hälsoskäl och instruktioner från de lokala myndigheterna.

Förbundet meddelar samtidigt att tävlingarna inte kommer ersättas och att säsongen därmed är över för de alpina herråkarna.

”Behöver ni någon?”

Beskedet påverkar bland annat André Myhrer som skulle ta farväl av sin skidkarriär i Kranjska Gora. Nu blir 37-åringen blåst på avskedet efter en sagolik karriär som toppades med OS-guldet i slalom 2018.

– Det känns tomt och tråkigt att sluta så här men jag respekterar beslutet. Jag tycker att det är bra att de tar det och inte utsätter folk för risker. På så sätt är det rätt, men det tar inte bort det faktum att det är otroligt tråkigt för mig personligen, säger Myhrer.

Vad ska du göra nu?

– Ja, vad fan ska jag göra nu? Behöver ni någon på Aftonbladet?

– Jag får landa, suga in vad som hänt, acceptera läget och sedan får vi se vad jag hittar på. Jag har inte känt någon stress alls utan vill njuta och känna på livet där man inte behöver ligga på topp hela tiden. Sedan får vi se vad jag hittar på.

Vinner totalcupen

De som ändå har anledningen att fira efter beskedet är totalsegrarna i de alpina cuperna. Norrmannen Aleksander Aamodt Kilde vinner totalen, schweizaren Beat Feuz i störtlopp, norrmannen Henrik Kristoffersen i slalom och storslalom, schweizaren Mauro Caviezel i super G och fransmannen Alexis Pinturault i kombination.

Publicerad:

LÄS VIDARE