Publicerad 2021-11-07

Smekmånaden är sannerligen över i Rom.

Jose Mourinho fick i dag se sitt Roma tappa en 2–1-ledning mot Venezia.

Det är lagets sjätte poängtapp på de sju senaste matcherna.

Med en ny målvakt (Rui Patricio), en stekhet anfallare i Tammy Abraham och en pånyttfödd Lorenzo Pellegrini klev AS Roma ut till årets Serie A-säsong med tillförsikt när dessutom Jose Mourinho anlänt till tränarbänken.

Första månaden innebar också fem raka segrar och ett boostat självförtroende.

Men sedan mitten av september har det gått käpprätt åt skogen för portugisen och hans lag.

Långt efter Milan

Roma har på de senaste sju matcherna, ligaspel och Europacup inräknat, bara tagit en seger och då ingår ett dubbelmöte med norska Bodö/Glimt i de här matcherna.

Efter 6–1-förlusten mot norrmännen kom i dag ett nytt dråpslag när nykomlingen Venezia hemmabesegrade AS Roma med 3–2 i ligaspelet.

Huvudstadslaget hade ledningen med 2–1 i paus efter sena fullträffar från Tammy Abraham och Eldor Shomurodov.

Men nykomlingen vände i den andra halvleken och tog hem alla tre poängen till supportrarnas stora jubel.

Roma är femma i Serie A, tolv poäng bakom Zlatan Ibrahimovics Milan med en match mer spelad.