Spelarna anmälda efter de otäcka bilderna

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Två tacklingar och huvudsmällar som väckte starka reaktioner.

Örebros Jordan Boucher och Rögles Nils Höglander riskerar nu avstängningar.

Båda spelarna anmäls av situationsrummet till disciplinnämnden.

Det var i första perioden av torsdagskvällens SHL-omgång som båda de uppmärksammade incidenterna inträffade.

Örebros Jordan Boucher tacklade Brynäs Linus Ölund – utan någon åtgärd från domarna, men Linus Ölunds ben bar inte efteråt.

Rögles Nils Höglander tacklade Luleås Fredrik Styrman med en armbåge – domarna dömde matchstraff för armbågstackling och Luleå fick fem minuters utvisning.

Både Linus Ölund och Fredrik Styrman ska ha drabbats av hjärnskakningar.

Många rasade

Sportbladets ishockeykrönikör Hans Abrahamsson skriver:

”Jordan Bouchers vansinniga satsning mot Linus Ölunds huvud tar priset. Med böter inräknat tycker jag straffet ska motsvara tio matcher.”

”Nils Höglander fick ett fullständigt hjärnsläpp när han i ett försök (?) till offensiv tackling sänkte Fredrik Styrman med en riktigt ful armbåge. Jag förväntar mig runt sju matcher på honom.”

Jordan Boucher tycker inte att det det var något fel med tacklingen.

– Jag tycker att det var en ren tackling. Jag höjde inte handen, jag träffade inte med armbågen, och jag träffade honom rakt i bröstet. Jag tror inte att han var beredd, men jag tycker att det var en schyst tackling. Det är en sådan tackling som kan göra ont, men ... Jag tror inte att jag skulle ha kunnat göra något annorlunda. Det var en ren tackling, och om jag hamnade i det läget igen skulle jag göra samma sak, säger Jordan Boucher till Gefle Dagblad.

Domaren Mikael Nord erkänner att de inte uppfattade situationen.

– Vi missade den på isen. Vi har tittat på den i efterhand och sagt till situationsrummet vad vår ståndpunkt på den tacklingen är, säger Mikael Nord till Nerikes Allehanda.

Jordan Boucher från Montreal
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Jordan Boucher från Montreal

Domar från Svenska Ishockeyförbundets kommer under fredagen.

”Skridskorna lämnar isen”

Situationsrummet skriver om 25-årige kanadensaren Jordan Boucher: ”1.25 in i matchen så fångar Brynässpelaren nr 36 Linus Ölund upp en målvaktsretur och vänder om och åker bakom eget mål och lägger en passning bakom ryggen. Örebrospelaren nr 39 Jordan Boucher kommer från andra sidan av målburen och tacklar Ölund med sin vänstra axel i huvudet med uppåt gående kraft och skridskorna lämnar isen.”

Situationsrummet skriver om 18-årige forwarden Nils Höglander: ”Med 7.11 kvar av första perioden så skjuter en Röglespelare ett skott som missar målet och pucken studsar ut mot långsargen. Röglespelaren nr 21 Nils Höglander får tag i pucken och åker ner mot kortsargen. Höglander vänder ryggen utåt banan och skydd.”

Örebro vann över Brynäs med 6–1 och Rögle vann med 3–2 över Luleå.

Ligaettan Rögle spelar borta mot ligatvåan Frölunda på lördagskvällen.

Det återstår åtta omgångar i SHL under den intensiva matchmånaden oktober.

Publicerad:

LÄS VIDARE