Villas Johan Löfstedt sågar sig själv efter oavgjort mot Edsbyn

Inte nöjd med effektiviteten: ”Vi gillar att skjuta...”

Uppdaterad 2021-11-18 | Publicerad 2021-11-17

Supermötet mellan Villa Lidköping och Edsbyn levde upp till förväntningarna – till hemmalagets förtret.

När krutröken lagt sig gick det inte att kora en segrare.

– Vi gillar att skjuta men vi missar lite mycket, konstaterar Villas Johan Löfstedt.

Bandykvällens höjdpunkt virvlade igång med fart och fläkt redan från start.

Matchen var inte många minuter gammal när Christoffer Edlund i hemmalaget vek in från vänsterkanten och drämde in 1–0.

Men gästerna var med på noterna och drygt tio minuter senare kunde Per Hellmyrs snappa upp en retur på hörna och 1–1 var ett faktum.

Det var fortsatt jämnt och lagen såg ut att gå in i halvtid med kvitterat på tavlan men strax dessförinnan ryckte Lidköping till och stänkte dit 2–1.

– Det är tufft och tätt som det ska vara, konstaterar hemmalagets Martin Karlsson i paus.

”Krävdes att jag tog några extra”

Väl i andra var det dock Edsbyn som var hetast inledningsvis.

Mattias Hammarström fixade både kvittering och vändning och gästerna hade vittring.

Men hemmalaget ville annat och inledde en oerhörd forcering och fick till en kvittering med drygt tio minuter kvar av matchen.

Därefter höll Lidköping tempot upp och gick för fjärde men gästerna lyckades rida ut stormen och hålla oavgjort resultat in i slutsignal, mycket tack vare en storspelande Henrik Karlström i mål.

– Det krävdes att jag tog några extra i dag, konstaterar Karlström.

Samtidigt är Lidköpings Löfstedt kritisk till den egna insatsen.

– Vi måste bli bättre på att avsluta, inget snack om saken. Det gäller mig med, säger Löfstedt efter matchen.

Fick bryta matchen efter en kvart

Det blev en kort match för hemmalagets Petter Björling.

En kvart in i matchen åkte han på en tuff smäll och blev liggande på isen.

Lidköpingsspelaren kolliderade olyckligt med gästernas Per Hellmyrs och fick till sist bryta matchen och hjälpas av isen.

– Möjligtvis att jag tuppar av lite av första smällen, sen är jag borta när jag slår i isen också. Men när jag ligger på isen är jag med, men man blir rädd när det är en huvudskada, säger Björling till Bandypuls.

Huruvida han drabbats av en hjärnskakning eller ej vet han ännu inte men säger såhär om hans tillstånd:

– Man har mått bättre. Men jag får försöka vara försiktigt optimistisk ändå, så är det bara.