Boston vann över Montreal – leder NHL

Publicerad 2019-12-02

Boston besegrade Montreal på hemmaplan i NHL-ishockeyn.

Lagets målkung David Pastrnak levererade som vanligt och satte sitt 25:e mål på 27 spelade matcher.

Kanadensarna inledde starkt och fick genom Joel Armia till 1–0 innan två minuter var spelade. Efter att ha blivit krossade av Boston på hemmaplan några dagar tidigare såg det ett tag ut som att Montreal skulle få sin revansch.

Men efter en mållös andraperiod kom hemmalaget in i matchen i tredje. Och det med besked.

Först kvitterade målsprutan David Pastrnak. Tjecken har nu gjort hela 25 mål under lagets senaste 27 matcher vilket inte hänt i klubben sedan Phil Esposito på 70-talet.

– Han är utan tvekan den bästa spelaren in ligan just u, sa tränaren Bruce Cassidy.

– Det förändrar inget för mig, säger Pastrnak apropå Cassidys uttalande i en intervju från omklädningsrummet.

– Jag biter ihop och fortsätter att jobba varje dag och det går bra. Men jag hade inte klarat det utan mina kedjekompisar och resten av laget, fortsätter han.

Backes säsongsförsta

Med halva tredje perioden avklarad gjorde amerikanen David Backes, som missat 13 matcher på grund av en skada, sitt första mål för säsongen.

– Det var en av dessa matcher när vi bara var tvungna att hålla ut och ha tålamod. Så småningom betalade det sig. Det är fantastiskt att vara del av det och att kunna bidra, säger Backes till The Boston Herald.

Nåra minuter senare friserade Jake DeBrusk slutsiffrorna som skrivs 3–1 till Boston.

– Jag tycker att (Montreal) hade bra energi, det ger jag dem, säger Bostontränaren Cassidy till tidningen och fortsätter:

– Vi hade inte tillräckligt med fart och de drog fördel av det. Men till slut kom vi igen. Vi jobbar fortfarande på den delen (av spelet).

Leder NHL

Hemmalaget Boston har vunnit sju matcher i rad, medan Montreals resultat är dystrare – deras förlustsvit sträcker sig över åtta matcher.

Boston är nu det enda laget i ligan som inte har förlorat på hemmaplan under ordinarie speltid den här säsongen. Laget leder dessutom hela ligan tätt följt av Washington och St Louis.

Connor McDavid och Leon Draisaitl fortsätter att imponera i Edmonton. De två gjorde två poäng var när Oilers tog revansch på Vancouver och vann med 3–2 i NHL.

Tyske Draisaitl gjorde två mål och McDavid, Kanada, två assist och båda nådde därmed 50-poängsgränsen. De är de första Edmonton-lagkamraterna att göra 50 poäng innan 30 matcher är spelade sedan Wayne Gretzky och Jari Kurri gjorde det säsongen 1984-85.

McDavid har 51 poäng på 29 matcher medan Draisaitl, som avgjorde bortamötet med Vancouver med sitt 3–2-mål i powerplay i början av den tredje perioden, har 50 poäng på lika många matcher.

Lagen möttes även dagen före och då vann Vancouver med 5–2.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se