Anthony Joshua var nära döden: ”Vilken rond är det nu?”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Anthony Joshua tilläts fortsätta fightas mot Andy Ruiz Jr – trots en hjärnskakning.

Nu får beslutet skarp kritik av en hjärnexpert, som hävdar att britten kunde ha dött.

– Vilken rond är det nu? Varför känner jag så här?, ska Joshua ha sagt till sin tränare efter tredje ronden, enligt The Sun.

I en intervju med The Sun säger Joshuas tränare, Rob McCracken, att han tillät britten att gå klart matchen med en hjärnskakning som han fick efter tre ronder. Detta efter att ha blivit knockad två gånger om.

Beslutet har nu väckt stark kritik.

Kritiserar domarna

Luke Griggs, som är direktör på hjärnorganisationen hävdar att konsekvenserna kunde ha blivit förödande. Han menar att Anthony Joshua i värsta fall kunde ha dött.

Rob McCracken
Foto: Richard Heathcote / Getty Images Europe
Rob McCracken

– Alla tränare har en skyldighet att ta hand om sina spelare. I det här fallet är det uppenbart att han (McCracken) prioriterade matchen och inte brydde sig särskilt mycket om att Joshua kunde ha fått en en allvarlig hjärnskada, säger Griggs och fortsätter:

– Domarna ser att man inte längre kan stå upp men ändå väljer de att fortsätta matchen för att det finns många som tittar. De vågar inte ta det avgörande domslutet.

Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN
Anthony Joshua mot Andy Ruiz

”En rond i taget”

Rob McCracken slår ifrån sig kritiken. Han säger att han trodde att britten var på väg att återhämta sig.

– Jag känner honom bättre än alla experter där ute. Jag visste att han hade en hjärnskakning men jag försökte få honom att fortsätta spela, en rond i taget, för att se var han står någonstans, säger tränaren efter att ha blivit hårt kritiserad för att han tillät britten fortsätta matchen.

– Jag tänkte: kan han återhämta sig? Kan han komma in i matchen igen?, säger Rob McCracken, enligt BBC podcast.

Publicerad:

LÄS VIDARE