AIK vann hemmapremiären i bandy

Uppdaterad 2020-01-28 | Publicerad 2019-11-06

Två nykomlingar var på väg mot sina första segrar i elitserien i bandy – men utfallen blev olika.
AIK vann hemmapremiären mot Sirius med 6–3 medan Åby/Tjureda tappade 2–1 till 2–4 på tilläggstid hemma mot Frillesås.

AIK inledde återkomsten i elitserien i bandy med 0–3 borta mot Bollnäs. Men när det vankades hemmapremiär gick det bättre.

På Bergshamra IP tog Stockholmslaget sin första segern i högsta serien sedan säsongen 1964-1965 när Sirius besegrades med 6–3.

Sirius tog visserligen ledningen redan i den första minuten. Däremot kom de fyra efterföljande målen från AIK-klubbor, bland annat två av ryske Pavel Ryazantsev.
Åby/Tjureda – en annan nykomling i svensk bandys högsta serie – var hemma mot Frillesås minst sagt nära att ta sin första seger i elitserien. Men en forcering av bortalaget på tilläggstid förstörde kvällen.

Först kvitterade Adam Rudell i 90:e minuten efter en hörna och fyra minuter senare sköt han in 3–2. Till slut vann Frillesås med 4–2 och Åby/Tjureda får fortsatt vänta på första segern.

Ett lag som har fått en smakstart efter två omgångar är Edsbyn. Mot Sandviken blev det ännu en målfest när man vann med 6–1. Därmed har Edsbyn gjort 16 mål på endast två matcher samtidigt som man endast har släppt in två.

Även det regerande mästarlaget Villa Lidköping har spänt musklerna inledningsvis. Andra raka segern kom mot Hammarby som besegrades med 5–1 och Villa skuggar Edsbyn i tabellen på sämre målskillnad.

I tisdagens femte och sista match vann Vetlanda mot Motala med 3–2.