Vann första play off-matchen mot Salem

Publicerad 2022-03-20

AIK fick en fin start på play off-spelet mot Salem.

Seger med 7-3 där lagkaptenen Markus Eriksson låg bakom segern.

Under söndagen spelades den första play off-matchen mellan AIK och Salem i kvalet till SSL. Och det var hemmalaget från Solna som fick den bästa starten.

Lagkaptenen Markus Eriksson visade vägen genom att först spela fram Emil Mattsson till 1-0, efter cirka fem minuters spel, och i mitten av första perioden backhandknackade sedan Eriksson läckert in 2-0-målet. Forwarden spelade dessutom fram till Liam Perrys 4-1-mål i början av andra och var högst bidragande i offensiv väg i matchen.

Luften gick ur Salem

Lagen följdes åt i princip hela matchen men i tredje perioden kunde AIK-forwarden Oskar Hagberg sätta dit 6-3 på pass från Alex Kjellbris, ett mål som gjorde att luften gick ur Salem som inte kunde forcera in någa ytterligare reduceringsmål.

– Det är tufft, intensivt och mer fysiskt än det varit tidigare i serien. Det var en rolig match som betyder något, det är kul, säger Hagberg i Sportbladets sändning.

”Vi är hetare”

Han fortsätter:

– De spelar lite annorlunda men det passar oss att gå rätt mot mål och det är vi som styr och ställer i matchen.

– Vi är hetare och offrar oss. Allt från att täcka skott till att dunka dit bollen. De som är hungrigast vinner och det är inte svårare än så i ett kval.

AIK vann till slut matchen med 7-3.

Match två i play off-serien spelas på onsdag 23 mars. Se den här!