Buffalo hämtade in fyra mål – och vann

Publicerad 2022-03-29

Buffalo hämtade hem ett 4–0-underläge och fick under stor dramatik in vinnarmålet mot Chicago i NHL-matchens slutsekunder.

Vinsten var Buffalos första på bortais mot Chicago sedan 2007.

En spelare som låg bakom segern? Svenske Victor Olofsson.

Ställningen var 5–5 när Tage Thomson fick en passning från Rasmus Dahlin och drämde in pucken bakom Kevin Lankinen i Chicagomålet, med 12 sekunder kvar av ordinarie speltid. Thompsons hockeyklubba bröts på kuppen och Lankinen blev så arg att han slog sönder sin klubba mot målet.

Buffalo tog hem matchen med 6–5. Men det såg illa ut för Buffalo efter första perioden.

3–0 till Chicago i första periodvilan blev till 4–0 i andra periodens inledning.

Buffalos Victor Olofsson, till höger, firar ett av sina mål mot Chicago med Kyle Okposo och Peyton Krebs.

Framspelning och två mål av Olofsson

Andra perioden bättrade sig dock för Buffalos del. Det började med att Victor Olofsson gjorde två mål, sedan Kyle Okposo ett. I början av tredje kvitterade Buffalo genom Vinnie Hinostroza.

Men 4–4 blev till 5–4 för Chiacgo innan Alex Tuch, framspelad av Olofsson kunde kvittera igen.

Buffalos senaste fem matcher har avgjorts efter ordinarie matchtids slut.

Senast laget lyckades med konststycket att ta sig tillbaka från ett fyramålsunderläge och vinna var 1989, den gången också på bortais men mot Boston. Då också med slutresultatet 6–5.

I Seattles segermatch borta mot Los Angeles spelade lagets svenskar viktiga roller. Alexander Wennberg satte dit 1–0 redan efter 14 sekunder. Adam Larsson gav Seattle ledningen med 2–1 och Victor Rask utökade till 3–1. Krakens segersiffror skrevs till 6–1.

Washington åkte i natt på en riktig smäll. Carolina kom till huvudstaden och fullständigt körde över Capitals. Gästerna vann matchen med 6–1.

Elias Petterssons Vancouver sköt 36 skott, men fick bara ett förbi St. Louis-målvakten Ville Husso.

Marco Scandella gav sitt Blues ledningen och David Perron skickade in 2–0. Efter två fullträffar av Vladimir Tarasenko i den tredje perioden vann St. Louis matchen med klara 4–1.

6–1 var ett återkommande resultat i nattens NHL-matcher. Förutom Carolina och Seattle vann även Edmonton med tennissiffrorna när Arizona kom på besök.

Noterbart var att Edmontons Evander Kane hade några mardrömsminuter. Inom loppet av 7,5 minuter drog han på sig fyra (!) utvisningar.