Rönngren skadad på träning – kan bli borta en längre tid

Av: Martin Eriksson

Publicerad:
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

I samband med en storslalomträning i italienska Pozza di Fassa föll Mattias Rönngren, 26, olyckligt.

Nu kan åkaren missa flera veckor om den första skadebilden stämmer.

– Han landade och gled sedan in i nätet, säger Sveriges tränare Edda-Krtistina Arnadottir till skidförbundet.

Åreåkaren Mattias Rönngren föll under en storslalomträning i Italien. Han grenslade en käpp, fick rotation och slog sedan i backen. Den svenska tränaren Edda-Krtistina Arnadottir förklarar:

– Han kunde ta sig för egen maskin över backen till en fyrhjuling som kunde köra honom ner för sedan vidare transport till sjukhuset, säger hon till Sveriges skidförbund.

Väl på sjukhuset gjordes en första undersökning, och landslagets läkare Jakob Swanberg som varit i kontakt med kollegor som undersökte Rönngren – menar att det ser ut som att ett inre sidoledband är skadat. Läkarna kunde inte se några skador på korsbandet, vilket Swanberg menar är positivt.

Slog i huvudet

I fallet slog Rönngren huvudet i backen och ådrog sig även en hjärnskakning. Han var aldrig avsvimmad och kände enligt det Svenska skidförbundet endast lättare illamående efter smällen.

– Hjärnskakningen bedöms inte som allvarlig, men vi agerar och hanterar den efter det protokoll som vi har och Mattias stannar i två dygn på plats innan han reser hem, säger Jakob Swanberg.

Kan bli borta i veckor

Om den första skadebilden stämmer blir Rönngren borta i sex veckor innan han får börja belasta sitt knä. Landslaget kommer göra en noggrannare kontroll och ta beslut därefter. Kan 26-åringen flyga hem på fredag kommer denna kontroll ske på måndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN