Djurgården är SHL:s hetaste lag just nu.

På tisdagen slog man Leksand och tog fjärde raka segern.

– Vi håller oss till vår gameplan och spelar enkelt, sa målskytten Jesper Pettersson till C More.

Det var upplagt för en så kallad sexpoängsmatch på Hovet.

Leksand och Djurgården kom till matchen bra trender, Djurgården med tre raka segrar och Leksand med två vinster och en förlust på övertid.

Nu bevisade hemmalaget att deras formkurva är fortsatt stigande och att de spelat upp sig efter en förhållandevis svag inledning av årets SHL.

Albin Grewe, aktuell för junior-VM, inledde målskyttet efter 11.42 av den första perioden med ett rappt avslut som tog strax under plockhandsken på Leksands målvakt Janne Juvonen.

”En bra variant”

Hemmalaget fortsatte sin press och i period två kom det så viktiga 2–0-målet.

Variant eller bara en slump, meningarna går isär.

Efter en tekning sköt Dick Axelsson över mål ocsh studsen i sargen bakom friställde Jesper Pettersson.

– Vi snackade inför tekning att Dick skulle komma på bortre ytan, en bra variant. Dick ville att jag skulle börja göra mål, sa Pettersson och log i CMores sändning.

Bäst form i ligan

Innan den andra perioden var över hade hemmalaget även gjort 3–0 efter att Niclas Bergfors svarat för en fin action i offensiv zon och sprättat upp pucken bakom Juvonen.

Nu har Djurgården fyra raka segrar och har bäst form i SHL. Samma facit har målvakten Mantas Armalis, som inledde årets säsong med endast en seger på de inledande sex matcherna som han fick förtroende i.