Mästarna illa ute i Afrikanska mästerskapen

Publicerad 2017-01-21

Titelhållaren Elfenbenskusten riskerar att åka ur redan i gruppspelet i Afrikanska fotbollsmästerskapen.

Laget kryssade för andra matchen i rad, 2–2 mot Kongo-Kinshasa, och måste vinna den sista matchen över Marocko för att avancera. Elfenbenskusten låg under två gånger, men lagkaptenen Serey Die såg i alla fall till att laget fick med sig en poäng tack vare sin kvittering i 67:e minuten.
Kongo-Kinshasa fick en drömstart med Neeskens Kebanos 1–0-mål i nionde minuten. Efter en kvittering från Wilfried Bony i 26:e minuten nickade Junior Kabananga Kongo-Kinshasa till ny ledning bara två minuter senare.

Överraskningen leder gruppen

Kongo-Kinshasa leder gruppen på fyra poäng, en före Marocko som vände 0–1-underläge till seger med 3–1 över Togo. Elfenbenskusten har två poäng och Togo en.
Aziz Bouhaddouz, Romain Saiss och inhopparen Youssef Ennesyri fixade Marockos vändning efter Mathieu Dossevis tidiga ledningsmål.