Hyllades av 200 000 – fanns ett problem

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi är besvikna”

Uppskattningsvis 200 000 människor kom ut på Manchesters gator för att hylla de brittiska OS-hjältarna.

Men två av idrottarna var inte särskilt välbekant för de stora massorna.

Först när brittisk tv anade oråd avslöjades bluffen.

OS-hjältarna hyllades i England.
OS-hjältarna hyllades i England.

Storbritannien jublar fortfarande över sitt lyckade OS. Efter 27 guld, 23 silver och 17 brons firades hjältarna på måndagen med en parad på Manchester gator innan de på onsdag fortsätter till huvudstaden London för ytterligare en parad och ett möte med drottningen.

”Vi vann OS i...”

Men det var inte bara olympiska hjältar som fick ovationer av de, enligt BBC, 200 000 närvarande på gatorna i Manchester.

Någon gång innan eller under paraden lyckades två unga killar ta sig upp på en av transporterna i paraden. Klädda i den officiella träningsoverallen och försedda med OS-medaljer i plast jublade de i kapp med det brittiska landhockeylaget och de som tävlat i modern femkamp.

Två unga killar kuppade sig in i paraden.

Först när en journalist från brittiska Sky började ana oråd avslöjades bluffen. Tv-reportern gick helt enkelt fram till killarna och frågade vad de hade vunnit.

– Vi vann OS...Eh, alltså fäktningen i OS.

”Vi köpte overallen”

Var det OS i lurendrejeri?

– Ja, lite så ja. Vi köpte liksom bara overallen... Sen skaffade vi medaljerna och tänkte att vi skulle göra ett försök. De föste faktiskt in oss här sen. Det var helt emot vår vilja. Vi brukar luras lite då och då.

Ett kul bus med också ett rejält underbetyg till säkerhetsapparaten kring arrangemanget. Enligt Manchester Evening News hade paraden planerats i månader och samtliga inblandade genomgått ordentliga säkerhetskontroller.

– Vi känner till vad som hänt och är besvikna att någon skulle vilja förringa idrottarnas prestationer. Men det här förstörde inte någons upplevelse av det här fina evenemanget, säger en talesperson för den brittiska olympiska kommittén till tidningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN