Schumacher till Paris – för hemlig behandling

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I drygt fem år har det varit tyst om Michael Schumachers hälsotillstånd.

Men nu skriver franska Le Parisien att den före detta F1-stjärnan i största hemlighet flyttats till Georges-Pompidou-sjukhuset i Paris för stamcellsbehandling.

Den 29 december 2013 kraschade Michael Schumacher så illa under en skidsemester i franska alperna att han hamnade i koma. Han vårdades under några månader på sjukhus innan han flyttades hem för fortsatt vård av den allvarliga hjärnskadan som bland annat lett till förlamning.

Sedan dess har uppgifterna kring hans hälsotillstånd varit både knapphändiga och motsägelsefulla.

Men nu skriver Le Parisien att den sjufaldige mästaren ska ha flyttats från sitt hem för att få ny, toppmodern vård i Paris.

Tredje besöket

Enligt tidningen anlände Schumacher med ambulans från Geneve till Georges-Pompidou-sjukhuset i centrala Paris vid 15,40 under måndagen. Han fördes från ambulansen in i sjukhuset i en heltäckande, blå bår där man helt dolde F1-ikonens kropp följd av ett säkerhetsteam på tio personer.

Le Parisien skriver att 50-åringen ska behandlas av professorn och hjärtkirurgen Phillipe Menasché. Tidningen skriver att Schumacher är intagen för att ta del av toppmodern stamcellsbehandling som ska ha antiinflammatorisk verkan på Schumacher. Besöket ska vara den tredje gången tysken är på plats i Paris för samma behandling som pågår under två dagar.

Le Parisien skriver att man varit i kontakt med sjukhuset och professor Menasché som varken bekräftat eller dementerat uppgifterna.


PODD: Aftonbladet Daily om Mysteriet Michael Schumacher

Aftonbladet Daily pratar om mysteriet med Michael Schumacher och försöker reda ut vad vi egentligen vet om en av motorsportens största stjärnor någonsin

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE