Sverige blev blåst på en straff i slutminuten

Sverige tappade en poäng i slutsekunderna mot Tyskland i OS-kvalet.

Men Blågult skulle haft straff i slutminuten.

Det är tydligt på tv-bilderna.

– Han är klart innanför och täcker den, säger Jim Gottfridsson.

Sverige ryckte åt sig en ledning i mitten av andra halvlek i OS-kvalpremiären mot Tyskland. Man hade chansen att gå ifrån till 25–21 två gånger om med sex-sju minuter kvar när först Fredric Pettersson och sedan Felix Claar kom helt fria på kontring.

Men tyske målvakten Johannes Bitter stod i vägen båda gångerna.

Tyskland kom tillbaka men Sverige hade bollen och ledning med 25–24 när man gick in i slutminuten.

”Han var innanför”

Jim Gottfridsson fick läget med 40 sekunder kvar. Han drog ett avstämt skott mot mål men Fabian Böhn täckte ut det till hörna.

Då ropade Gottfridsson och hans lagkamrater på straff då de menade att Böhn stod inne i målgården och täckte ner skottet. Men det makedonska domarparet vinkade avvärjande.

– I mina ögon är han klart innanför och täcker den. Jag vill gärna se den på video, säger Gottfridsson.

– Känslan var att han var innanför. Men jag har inte sett det i efterhand. Jag hoppas domarna tog rätt beslut bara, säger Albin Lagergren.

Glenn Solberg brukar sällan vilja prata om domslut men gör nu ett undantag.

– Jag upplever själv att han står innanför. Jag får se det på video. Det hjälper visserligen inte nu om han gör det eller inte. Men det är synd om han gjorde det för då är det straff, säger förbundskaptenen.

Algeriet i morgon

Sportbladet har tittat närmare på videon och visst står Böhn klart och tydligt inne i målgården.

Sverige gick miste om en straff som kunde säkrat segern och två poäng. I stället fick Blågult en hörna och med bara en pass kvar efter passivitetsvarningen kom man bara till ett dåligt avslutsläge. Tyskarna fick sista anfallet och kvitterade i slutsekunderna.

I den andra matchen i gruppen på fredagen besegrade Slovenien Algeriet med klara 36–28.

Nu väntar Algeriet för Sverige i morgon och därefter Slovenien på söndag.

De två bästa lagen i gruppen får en OS-plats.