För första gången har ett lag hämtat upp ett 0–4-underläge i Champions League.
Barcelona är sensationellt klart för kvartsfinal.
På stopptid gjorde Sergi Roberto 6–1 mot PSG och fullbordade mirakelvändningen.
– Vi slutade aldrig tro och blev belönade på slutet, säger tränaren Luis Enrique.

Stärkta av de stora hemmasegrarna i ligaspelet – 6–1 mot Sporting Gijon och 5–0 mot Celta Vigo – hoppades spelare, ledare och fans på ett under, att Barcelona skulle vända 0–4-underläget från den första åttondelsfinalen mot Paris Saint-Germain.

Tillsammans skulle de göra det, och det blev uppenbart före avspark på Camp Nou, där supportrarna vecklade ut en gigantisk flagga med texten TOTS AMB L’EQUIP.

Det betyder, på katalanska, alla med laget.

Utmanade möjligheterna

I Champions Leauge har ett lag aldrig hämtat upp ett 0–4-underläge, men Barça hade bestämt sig för att utmana möjligheterna.

– Om de gjorde fyra mål kan vi göra sex, klargjorde avgående tränaren Luis Enrique före avspark.

Visst, matchen hade bara pågått i tre minuter när Luis Suárez vräkte sig fram i straffområdet och nicktouchade bollen över Kevin Trapp och in i mål. En kvart senare hade PSG-målvakten sett projektiler från både Leo Messi och Neymar stryka målramen, och så skulle det fortsätta.

Självmål av Kurzawa

2–0-målet kom i slutet av första halvlek, då Barça-kaptenen Andrés Iniesta ur dålig vinkel klackade in bollen framför mål och fick se Layvin Kurzawa styra den över mållinjen.

– Nu är de och sniffar på att vända. Det ska bli oerhört intressant att se hur de beter sig i andra halvlek, säger Lars Lagerbäck i Viasat-studion.

Jodå, Barcelona skulle närma sig ytterligare. Leo Messi gjorde 3–0 på straff sedan Thomas Meunier tappat balansen och dragit med sig Neymar i fallet. Domaren Deniz Aytekin gestikulerade mot brassen, att han skulle resa sig, men ändrade sig och dömde straff efter att ha konsulterat straffområdesdomaren.

Roberto stor hjälte

Då, när Barça var nära att skriva historia, slet Edinson Cavani åt sig pennan och gjorde 3–1 på ett av få PSG-anfall.

En halvtimme återstod att spela och Barcelona var plötsligt tvingat att göra ytterligare tre mål för att avancera till kvartsfinalen. Neymar såg möjligheterna, dundrade in 4–1 på frispark och 5–1 från straffpunkten.

Sedan, på stopptid, vräkte sig Sergi Roberto in i straffområdet och tryckte in bollen som skickade Barcelona till kvartsfinal.

– Vi förlorade allt i slutminuterna. Barcelona är kapabelt att göra det. Det var allt eller inget för dem, säger PSG-tränaren Unai Emery.

– Man måste försöka göra allt för att göra det omöjliga möjligt, men att slå ett sådant storlag med 6–1 är verkligen galet, säger Barcelonas mittfältsstjärna Ivan Rakitic.

Många supportrar hade svårt att tro sina tårfyllda ögon, men Barça förvandlade 3–1 till 6–1 på sju minuter och 16 sekunder.

– Det här är en av de mest osannolika matcher som har spelats. Det blir en legendomsusad match, säger expertkommentatorn Erik Niva i Viasats studio.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se