Badou Jack

Badou Jack överlägsen – vann i alla ronder

Av: 

Stefan Alfelt

SPORTBLADET

MALMÖ. Svenske världsboxaren Badou Jack sa inför nattens match att motståndaren och krigsveteranen Blake McKernan inte var på samma nivå som honom.

I matchen visade Badou att han hade rätt.

Jack förde och vann varenda en av de åtta ronderna och träffades knappt av något slag. Blockerade enkelt försöken från motståndaren med sina händer och träffade ofta med slag genom garden eller med uppercutar.

Det var helt enkelt den stora skillnad det skulle vara mellan två boxare på så skilda nivåer. Fast egentligen borde inte McKernan få klara sig stående tiden ut.

Badou Jack är en perfektionist i ringen vilket ofta blir till hans nackdel. Domare är som vanliga åskådare. De imponeras av våldsam överlägsenhet. När skurar av slag träffar.

Jack har drabbats av många tveksamma domslut i sin framgångsrika karriär förmodligen just beroende på att han inte tydligare visat sin klass i matcherna.

Med segern sätter Badou Jack ändå tyngd i sin önskan att få en retur mot Jean Pascal som han förlorade mycket tveksamt mot med ett delat domslut i förra matchen.

Badou Jack är 37 år vilket i dag inte är lastgammalt i boxning. Han är ett fysiskt praktexemplar som älskar att träna för att vinna de titlar han fortfarande siktar på.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Alfelt: Visar på boxningsvärldens galenskap

ÄMNEN I ARTIKELN

Badou Jack

Boxning