Halmstad föll mot FCK efter målvaktstavla

Uppdaterad 2017-07-25 | Publicerad 2017-01-21

Fotbollssäsongen har nu officiellt sparkat igång för flera allsvenska lag.

För nyuppflyttade Halmstad blev det en tuff start borta mot FC Köpenhamn.

Västkustlaget föll i Danmark med 3–0.

Halmstad BK chockade Helsingborg i höstens kvalmöte, vände och vann på Olympia och blev därmed klara för allsvenskan 2017.

I dag avverkades lagets första träningsmatch för året inför återkomsten i högsta serien – och det blev som väntat en svår uppgift på danska nationalarenan Parken.

Champions League-laget FC Köpenhamn var numret för stort och vann enkelt med 3–0.

Halmstad stod för en stark första halvlek men gick ändå till vila i underläge. Detta efter att Malkolm Nilsson stått för en rejäl tabbe. Målvakten misslyckades med en dribbling i den 40:e minuten och tappade bollen till FCK:s Bashkim Kadrii som enkelt kunde sätta bollen i öppet mål.

I andra halvlek tog hemmalaget över allt mer och kunde utöka sin ledning efter mål av Youssef Toutouh och Andrija Pavlovic.

Mot betydligt lättare motstånd var Östersund desto mer lyckosamma. Borta mot norska division 1-laget Ranheim blev det seger med 3–1. Detta trots att Douglas Bergqvist drog på sig ett rött kort i den andra halvleken.

Graham Potters manskap vann med 3–1 efter att nyförvärvet Johan Bertilsson öppnat målskyttet.

Seger blev det även för Jönköping i derbyt mot Husqvarna. Målskyttar: Dzenis Kozica och Daryl Smylie.