Elevernas stora glädje – tennisstjärnorna kom till skolan

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Elias, 22, och Mikael, 20, Ymer värmde upp inför Intrum Stockholm Open genom att besöka Kvarnbyskolan i Rinkeby.

Tennisbröderna slog ett par bollar med skolans elever, samt besvarade deras frågor på en ”minipresskonferens”.

– Det var bara kärlek från dem. De har så positiv energi och man svarar på frågorna hur glatt som helst, säger Elias.

Ett hundratal låg- och mellanstadieelever på Kvarnbyskolan i Rinkeby hade samlats på träläktaren vid skolans konstgräsplan.

Ryktet hade spridit sig. Sveriges bästa tennisspelare skulle komma och hälsa på, som en liten uppvärmning inför tävlingen Intrum Stockholm Open (14–21 oktober).

Efter ett tag dök de upp. Bröderna Elias och Mikael Ymer (som var på skolan och hälsade på även 2011), den gamle tennisstjärnan Robin Söderling – som tidigare figurerat som tränare för Elias – samt Klara Milicevic och Isac Strömberg (Sverigeettor i 15-årsklassen).

1 av 4 | Foto: Naina Helén W. Jåma

– Det har varit väldigt kul. Jag var här för sju år sen och jag fick lite flashbacks från då. Det är en annan sits man är i nu – jag tycker att det var mycket mer avslappnat nu – och jag tycker att det var väldigt kul, säger Elias Ymer.

Öppna ögonen för idrotten

Syftet med besöket, som planerades av Intrum Stockholm Open samt skolans gymnastiklärare Björn Stenqvist, var att låta eleverna komma i kontakt med och få upp ögonen för sporten.

Utöver att få chansen att ”bolla” med stjärnorna fick eleverna möjligheten att ställa frågor till Ymer-bröderna, för att få höra hur livet som professionell idrottsutövare ser ut.

”Åker ni privatjet?”, var en av frågorna som eleverna slängde ur sig. Det rev ned en rejäl skrattsalva.

1 av 4

– Det kommer, det kommer. När man blir bättre får man åka eget flygplan, svarar en leende Elias Ymer.

Hur var det att få sådana frågor från barnen?

– Det var bara kärlek från dem. De har så positiv energi och man svarar på frågorna hur glatt som helst. Det är en så skön miljö.

Lång kö för autografer

Efter frågestunden fick skolan ta emot tennisutrustning från tävlingsarrangörerna, däribland bollar från Robin Söderlings egna märke – som ska fungera som matchbollar under turneringen.

Mötet avslutades med autografskrivning och kön ringlade sig många meter genom skolans matsal. De överlyckliga barnen återvände sedan till sina respektive lektioner – förhoppningsvis med ett växande tennisintresse.

– Det är inspirerande och kul att se barnen så motiverade. Att få komma tillbaka nu efter sju år och se nya ungdomar är väldigt inspirerande för oss, berättar Mikael.

”Tacksamma att de fick komma”

Även läraren Björn Stenqvist, som var en av hjärnorna bakom arrangemanget, var lyrisk efter mötet.

– Jag är väldigt nöjd, det var mycket förberedelser med teknik och så. Vi hade en dröm om att få tillbaka bröderna Ymer igen efter sju år och alla var jättenöjda att det gick att lösa. Kollegorna, barnen och Elias och Mikael var väldigt nöjda. De var tacksamma att de fick komma och att det blev av, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE