Almtuna bröt mardrömssvit – besegrade Södertälje

Uppdaterad 2022-11-17 | Publicerad 2022-11-16

Almtunas mardrömssvit är bruten.

Efter åtta raka förluster tog Uppsalalaget till slut en seger när Södertälje besegrades på bortaplan.

Georgs Golovkovs blev hjälte med två mål i matchen.

Almtuna har haft allt annat än en önskvärd start på säsongen.

Uppsalalaget gick på uppehåll med åtta raka förluster i bagaget och hade dessutom bara svarat för tio mål på de matcherna.

När de återigen var tillbaka på isen fick de till slut jubla igen. Under onsdagen besegrade de Södertälje och tog en efterlängtad trepoängare.

Blev hjälte med två mål

Uppsalalaget tog ledningen i matchen genom Georg Golovkovs som öppnade målskyttet i den första perioden innan Hampus Harlestam utökade till 2–0 i mittakten.

I tredje perioden kröp SSK närmare och fick in en reducering genom Albert Sjöberg, men närmre än så kom de inte. I öppen kasse stängde också Georgs Golovkovs målskyttet och fastställde slutresultatet till 3–1 och gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Viktor Andrén stod för en fin insats i målet när han räddade 25 av 26 skott och noterades för drygt 96 i räddningsprocent.

I och med segern lämnar Almtuna jumboplatsen till Tingsryd, om än med en match mer spelad.