Nykomlingens chocktips

”Jag tror enormt på det”

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:
Vaggo Schjölin.
Foto: Bildbyrån
Vaggo Schjölin.

10 av 12 tränare tippar nykomlingen GT Söder sist i SHE.

Då tippar egna tränaren att man slutar fyra.

– Helt normalt, säger Vaggo Schjölin.

På onsdagen höll damernas handbollsliga, SHE, upptaktsträff i Malmö inför helgens premiär.

Medan tränarna i fjolårets tre dominanter, Sävehof, Skuru och Höör, allihop tippade sitt eget lag trea i årets grundserie var tränaren för enda nykomlingen, GT Söder från Stockholm, desto kaxigare.

– Det står att vi tippar oss själva åtta men det stämmer inte. Någon måste hackat systemet. Jag tippar att vi slutar fyra, säger Vaggo Schjölin från scenen.

Menar allvar

Åhörarna vet först inte om han skojar för tio av de tolv tränarna i SHE tippar att GT Söder ska komma sist. En tippar dem elva och så då Schjölin själv som tippar sitt lag fyra.

Men Schjölin, som tog över GT Söder för två år och ledde dem till en överraskande serieseger i allsvenskan förra säsongen, menar allvar.

– Jag tror att tjejerna har mycket mer att ge, det är generellt så på damsidan. De andra lagen är inte bättre tränade än vi, även om det kan skilja en del på några toppspelare, säger han.

”Se till att inte falla”

Vi ber Schjölin, som besteg Mount Everest i våras, att utveckla sina tankar efter framträdandet.

– Jag hade inga större klättringskunskaper när jag besteg Mount Everest. Men jag har en enorm tro på mig själv vad jag än gör. Då lyckas man. Det är det jag försöker implementera i laget.

Vill du skicka en signal till laget genom det här ”utspelet” om att bli fyra?

– Nej, jag tror enormt på det, annars skulle jag inte göra det. Vi tampas inte med Höör om SM-guldet för vi är inte där erfarenhetsmässigt. Allt annat kan jag påverka. Men rutinen har vi inte förrän om två år. Så en fjärdeplacering tycker jag är helt normalt.

Men fallhöjden blir högre när man går ut så hårt?

– Jag kunde fallit till Tibetsidan när jag var på Mount Everest. Det gäller bara att se till att inte falla, säger Schjölin.

Foto: Bildbyrån
Tränarna på upptaktsträffen.
Publicerad: