Edsbyn vände och vann – utjämnar semifinalserien

Publicerad 2023-03-07

Edsbyn stod inför en måstematch i den andra semifinalen i bandyslutspelet.

Då vann de regerande mästarna och kvitterade i matchserien mot Västerås och med tre matcher kvar att spela är det nu helt jämnt mellan lagen.

– Nu är det bäst av tre igen, säger Edsbyns Oscar Wikblad.

Efter att Villa Lidköping kopplade greppet igår under semifinalserien mot Bollnäs och tog ledningen i matchserien med 2-0 hade Västerås ikväll chansen att göra samma sak mot Edsbyn.

Och i halvtid såg det också ut att bli så.

Men i den andra halvleken ryckte de regerande mästarna upp sig och vände på matchen.

Omdiskuterat mål

Direkt från startvisslan var Västerås det förande laget och var närmare ett ledningsmål än Edsbyn. Men utdelningen för de grönvita skulle dröja en bra bit in i den första halvleken. I den 35:e matchminuten kom till slut det första målet för Västerås genom Joel Engström, och bara tre minuter senare drygade Oscar Gröhn göra 2-0 och fastställa halvtidsresultatet.

Den andra halvleken skulle börja betydligt mer målrikt än den första. Och nästan direkt i den andra halvleken skulle också Edsbyn reducera, men bara minuten senare gick Västerås återigen ifrån till en tvåmålsledning igen.

Men i den 54:e minuten skulle Edsbyn återigen reducera – på ett minst sagt kontroversiellt sätt. En Edsbynspelare avlossade ett skott och samtliga i laget började jubla, men ingen signal kom från domaren. Domarna hade inte uppfattat att bollen var inne förrän långt senare, efter en lång diskussion. Tillslut tilldömdes målet och Edsbynspelarna fick fira på nytt.

Oscar Wikblad.

Utjämnat i matchserien

Därefter var Edsbyn det bättre laget och gick både ikapp och förbi. Avgörandet kom så sent som i förlängning när Oscar Wikblad satte dit den. Hemmalaget vann till slut matchen med 4–3.

Efter matchen var det en mycket lättad Oscar Wikblad som mötte Elitserien Lives mikrofon.

– Det är otroligt skönt. Vi fick brottas länge innan vi fick en segrare i den här matchen. Det hade kunnat sluta åt vilket håll som helst idag. Men nu är det bäst av tre igen, säger Wikblad till Elitserien Live.

Resultatet betyder alltså att det nu står 1-1 i semifinalserien, och med tre matcher kvar att spela är det nu helt utjämnat.