Var först på platsen där Woods kraschade: ”Kände genast igen honom”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Tiger Woods bröt flera ben i den allvarliga bilkraschen i Kalifornien.

Polismannen Carlos Gonzales var den som först anlände till olycksplatsen.

– Woods är väldigt lyckligt lottad som överlevde detta, säger han.

Golfikonen Tiger Woods, 45, ådrog sig två benfrakturer och en krossad fotled i singelolyckan som inträffade nära Los Angeles i Kalifornien, rapporterar LA Times.

Polismannen Carlos Gonzales var först på plats.

– Jag frågade honom vad han hette och han sa ”Tiger”. Då kände jag genast igen honom. Jag frågade honom om han visste var han var och vilken tid på dygnet det var, för att se hur det stod till. Han verkade klar och lugn, säger Gonzales på en presskonferens.

”En traumatisk upplevelse”

Gonzales berättar att Woods inte kunde stå själv. Han väntade därför in räddningstjänsten, istället för att själv försöka flytta golfstjärnan.

– Han verkade inte orolig för sina skador, men det är inte ovanligt vid trafikolyckor. Många gånger är de drabbade chockade. Det är en traumatisk upplevelse, säger han.

”Ökade chanserna att överleva avsevärt”

Enligt Alex Villanueva, en annan polis vid L.A County, ska Woods inte ha visat tecken på att ha varit påverkad av alkohol eller andra substanser. Olyckan inträffade på en vägsträcka där det går brant utför och många kör för fort.

– Bilens modell (en ny lyx-suv), och det faktum att han hade på sig säkerhetsbältet, ökade hans chanser att överleva avsevärt, säger Gonzales.

Tiger Woods.
Foto: John Minchillo / TT NYHETSBYRÅN
Tiger Woods.
Foto: Stefanie Dazio / TT NYHETSBYRÅN
Carlos Gonzales, först på plats vid olyckan.
Publicerad:

LÄS VIDARE