Mick Schumachers mardrömsdebut

Publicerad 2021-03-28

Mick Schumachers F1-debut blev ingen succé.

22-åringen körde i mål som sista bil och var aldrig nära att ta in någon placering.

Lewis Hamilton segrade efter en super-duell med Max Verstappen.

F1-legendaren Michael Schumachers son, Mick, debuterade idag i racingens finrum när han, i sin HAAS-bil, startade Bahrains Grand Prix. Pappa Michael Schumacher körde, under sin storhetstid, de bästa bilarna F1 och det går inte inte att jämföra HAAS med Ferrari då stallen har helt olika förutsättningar.

Men, Mick Schumacher som vann Formel 2 förra året hade nog hoppats på en bättre F1-debut än den han levererade idag.

Nära att köra ur direkt

Redan i den fjärde kurvan på det första varvet körde en av HAAS-bilarna ur. Men det var inte Schumacher, utan hans kontroversiella teamkollega Nikita Mazepin som fick sladd och tvingades bryta loppet.

Det var dock nära att Schumacher gick samma öde till mötes. På det femte varvet tappade tysken kontroll på bilen i samma kurva där Mazepin körde ur. Men Schumacher räddades av den gula säkerhetsflaggan och kunde komma ut på banan igen.

Men det hjälpte föga.

Tysken startade som trea från slutet och hade inte en chans i sin HAAS-bil i sin efterlängtade F1-debut. Schumacher var sist under i princip hela loppet och var aldrig i närheten av att ta in någon placering.

Fick bryta i comebacken

Fernando Alonso, som gjorde comeback efter två års frånvaro hade inte heller någon kanondag på jobbet. Den dubbla världsmästaren var den som bröt Michael Schumachers och Ferraris stora dominans 2005, då Alonso blev världsmästare och Renault vann konstruktörstiteln.