Söderlings besvikelse: ”Jag hade chansen”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Robin Söderling avslutade tenniskarriären 2011.

Nu talar han ut om besvikelsen efter och säger att han kunde ha blivit nummer ett i världen.

– Jag jobbade mot att vinna en titel i Grand Slam och vara etta i världen, speciellt med tanke på att Rafa Nadal och Novak Djokovic var skadade då, säger han till tennisworldusa.

Många kommer ihåg den episka matchen mot Rafael Nadal i Franska öppna, Roland Garros 2009 där han slog ut spanjoren.

Söderling tackar Nadal under finalen i franska öppna 2009
Foto: ARNE FORSELL / nej
Söderling tackar Nadal under finalen i franska öppna 2009

Robin Söderling vann under sin karriär åtta titlar och låg fyra på världsrankningen innan han tvingades lägga av på grund av skador och sjukdomar.

I en intervju med tennisworldusa berättar nu 34-åringen om känslorna efter att han lagt av och säger att han kunde ha blivit världsetta.

– De spelarna jag brukade möta och vinna över förr var jättebra. Martin Cilic och Stan Wawrinka är ett exempel. Jag jobbade för att vinna en titel i Grand Slam och vara etta i världen, speciellt med tanke på att Rafael Nadal och Novak Djokovic var skadade då, säger han.

Tappade synen och hörseln

2011 stod Robin Söderling på toppen av sin karriär. Han hade spelat sitt livs tennis i finalen av Swedish Open där han slog spanjoren David Ferrer. Men sedan tog det stopp.

– En gång när jag körde tillbaka till Stockholm började jag förlora synen och hörseln. Då var min fru tvungen att ta över. Situationen var aldrig rolig men jag lärde mig att acceptera kroppens vilja. Jag har goda erfarenheter som jag tog med mig från min karriär, säger Söderling i intervjun.

Publicerad:

LÄS VIDARE