Hammarby missar slutspel för första gången på 25 år

Publicerad 2021-02-23

Två röda kort och en Sandvikenledning med 3–0 i halvtid.

Trots en mäktig upphämtning av Hammarby vann Saik efter en galen andra halvlek – och ”Bajen” missar slutspel för första gången sedan 1996.

– Det här är för dåligt, säger lagkaptenen Robin Sundin.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

Strax före halvtid utökade Sandviken till 3–0 med sitt tredje hörnmål för kvällen och Hammarby såg ut att missa slutspel för första gången sedan 1996.

Men knappt fem minuter in i den andra halvleken kvitterade ”Bajen” till 3–3 och drygt 18 minuter in i den andra halvleken skickade lagkaptenen Robin Sundin in 5–5 efter att Sandviken återtagit ledningen två gånger om.

Lagen följdes sedan åt men i 93:e minuten avgjorde Rasmus Forslund för Sandviken till 8–7 och Hammarby missar slutspel för första gången på 25 år.

”Redan revanschsugen”

– Vi gör en väldigt bra andra halvlek och ger oss själva chansen. Det gör det ännu mer frustrerande att de avgör i 93:e. Det är en frustration och besvikelse hos alla. Vi skapar oss chansen att stänga igen, men klarar inte av det, säger Robin Sundin.

Lagkaptenens kontrakt löper ut i april, men han har en option att förlänga ett år till och säger så här om framtiden:

– Redan nu är man revanschsugen för det här är för dåligt rent ut sagt.

”Ojojoj, nu smäller det”

Matchen var inte ens fem minuter gammal innan det hettade till ordentligt. Albin Airisniemi misslyckades med att bryta igenom vid Hammarbys straffområdesgräns där gästernas försvar rensade undan bollen.

Men i efterspelet stötte Airisniemi ihop med Hammarbys Tom Nyström som såg ut att trycka till Saik-spelaren i ansiktet varpå Airisniemi såg ut att ge igen innan kameran följde efter spelet.

– Det såg inte snyggt ut, säger expertkommentatorn Anders Jakobsson i sändningen.

Tre röda kort

Nyström blev liggandes på isen blödandes från ansiktet. Airisniemi tilldelades rött kort för våldsamt slag medan Nyström visades ut i 10 minuter för olämpligt uppträdande.

Drygt 30 minuter senare visades sedan Hammarbys Felix Nyman även han det röda kortet när han stoppade en fri Rasmus Forslund utan att ha chans på bollen – efter att Sandviken gått ifrån till 2–0 med en man mindre på banan.

Även Tom Nyström visades det röda kortet efter att ha dragit på sig sin tredje utvisning i slutet av matchen.

Du ser hela slutspelet i elitserien fram till finalen på Sportbladet Play.