Längdskidor

Frida Karlssons galna tid – över 30 minuter i 90 grader

Av: 

Anna Rydén

SPORTBLADET

30 minuter och elva sekunder. 

Så länge stod Frida Karlsson, 21, i jägarvila i ”Landskampen” som sänts på norska TV2. 

– Skulle hon stått längre hade jag stått längre, säger Karlsson.

För andra året i rad gör de svenska och norska vintersportstjärnorna upp i underhållningsprogrammet ”Landskampen” som heter ”Sverige mot Norge” när det sänds på TV4 senare i vinter. För Sverige tävlar Frida Karlsson tillsammans med de numera pensionerade åkarna Teodor Peterson samt Emil och Anna Jönsson Haag.

21-åringen har tidigare sagt till VG att mötet med bland andra den åttafaldiga OS-medaljören Marit Björgen var en tuff upplevelse.

– Det var mycket tuffare än jag hade förväntat mig. Jag trodde att det skulle bli lite semester, men det var nästan motsatsen, sa Karlsson till VG.

Till synes oberörd

Men när det kommer till jägarvila så briljerade den svenska stjärnan. Det är i en duell med den norska skidskytten Ingrid Landmark Tandrevold som Karlsson står i jägarvila. Till synes oberörd.

Ivrigt påhejad av sina lagkamrater. Samtidigt skakar benen på norskan, svetten rinner.

– Det här är det sjukaste som har sänts på tv, säger Emil Jönsson Haag i programmet.

Det är inte bara de egna lagkamraterna som imponeras av 21-åringen. Martin Johnsrud Sundby vet var han har sett fokuset tidigare.

– Jag såg tidigt att hon tog fram den där killerinstinkten. Den där sjuka ”slå Johaug på tremilen” instinkten, säger norrmannen när han diskuterar det hela med skidskytten Tarjei Bö.

”Hade kunnat stå längre”

När klockan står på makalösa 30 minuter 10 sekunder och 64 hundradelar så orkar Tandrevold till slut inte längre. Frida Karlsson firar segern innan hon kallt konstaterar.

– Skulle hon stått längre hade jag stått längre, säger Karlsson.

Tiden kan jämföras med de 8 minuter och 22 sekunder som krävdes för att Hanna Öberg skulle slå Tiril Eckhoff i fjolårets program. Eller Frida Hansdotters uppvisning i Mästarnas mästare när hon stod i 26 minuter och två sekunder.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Frida Karlsson: Allt blev ett hinder

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Frida Karlsson